20190121-Cobla-Marinada

El conjunt hi estrenarà l’obra 'Coses de Palamós' de Marc Timón

El proper dilluns, 21 de gener (19 h, Sala de Concerts), la Cobla Marinada iniciarà el cicle Tardes al Palau d’aquesta temporada amb l’estrena de l’obra Coses de Palamós de Marc Timón.

El conjunt, que ja va intervenir a Tardes al Palau fa dos anys, presenta el programa “Rhapsody in blue i les Amèriques”. Sota la direcció de Marc Timón i acompanyats del pianista Albert Guinovart, la Cobla Marinada iniciarà el concert amb les peces catalanes que van ser escoltades per tres compositors claus del segle XX: Igor Stravinsky, Richard Strauss i Manuel de Falla; es tracta de Rosa del Folló de Joan Lamote de Grignon, Records de ma terra de Josep Serra i Bonal, Davant de la Verge d’Enric Morera i Viura i la sardana Llicorella de Juli Garreta i Arboix. Tancarà la primera part l’estrena de Khorovod – (sardana) de L’oiseau de feu d’Igor Stravinsky amb arranjament de Josep Maria Serracant.

Obrirà la segona part el Nocturn a Solsona, del compositor i pianista Albert Guinovart, que acompanyarà la Cobla Marinada a l’escenari. El conjunt interpretarà la composició Rhapsody in blue de George Gershwin, que combina elements de la música clàssica amb efectes jazzístics. El concert acabarà amb l’estrena de l’obra Coses de Palamós, del mateix director de la Cobla Marinada i compositor, Marc Timón. Precisament el músic de Castelló d’Empúries va estrenar al Palau de la Música Catalana el Poema èpic de Nadal durant el Concert de Sant Esteve amb èxit de públic i crítica.

La Cobla Marinada, formada per onze músics compromesos, de gran qualitat i rigor professionals, interpreta música escrita per a cobla en les seves diverses vessants (simfònica, sardanes, balls vuitcentistes, concerts, etc.) i és plenament activa al món sardanista, tot actuant a la majoria dels aplecs que s’organitzen arreu de Catalunya i en un elevat nombre d’audicions de sardanes. Al llarg dels seus més de vint-i-cinc anys d’història també ha actuat a l’estranger.

La Cobla Marinada inicia la temporada del cicle Tardes al Palau