COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

La 5a edició de la Diada Pau Casals Barcelona s’estrena al Palau de la Música Catalana amb el concert del Quartet Casals i Alban Gerhardt

RdP Diada Pau Casals

El proper 19 de juny, el reconegut Quartet Casals i el violoncel·lista alemany interpretaran obres de Mozart i Schubert

22 de maig de 2019.- La Fundació Pau Casals (Premi Nacional de Cultura 2018) i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, en el marc de la Diada Pau Casals Barcelona 2019 organitzen un concert al Palau de la Música Catalana el dia 19 de juny, a les 20.00 h. El concert anirà a càrrec del Quartet Casals, considerat un dels cinc millors quartets de corda del món per la crítica especialitzada, acompanyat pel prestigiós violoncel·lista Alban Gerhardt, que conjuntament interpretaran obres de Mozart i Schubert.

Amb la celebració de la Diada Pau Casals, la ciutat de Barcelona vol recordar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la capital de Catalunya, commemorant el seu enorme llegat musical i humanístic, i apropant a les joves generacions la dimensió social i la transcendència internacional de la seva obra musical.

Altres actes de la Diada Pau Casals Barcelona 2019

A més, per homenatjar el Mestre, la Fundació Pau Casals també organitzarà un acte festiu i popular al Turó Park de Barcelona el proper 20 de juny a les 20.00 h, d’accés gratuït i obert a tota la ciutadania. Enguany, es comptarà amb les actuacions de l’Orquestra Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, sota la direcció de Heriberto Fonseca, l’Orquestra Simfònica VOZES, dirigida per Pablo González, i un grup de 40 violoncel·listes format pel professorat i els alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Barcelona dirigits pel prestigiós director Antoni Ros Marbà i coordinats per Lito Iglesias, director del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. L’acte també comptarà amb l’actuació castellera dels Nens del Vendrell.

Diada Pau Casals Barcelona 2019: històric

La Diada Pau Casals és una iniciativa per commemorar i celebrar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona, com també la seva dimensió musical, social i popular, contribuint a la seva difusió entre les noves generacions. 

El 16 de juny de 1934 l’Ajuntament de Barcelona va nomenar Pau Casals fill adoptiu, li va concedir la Medalla de la Ciutat i posà el seu nom a l’avinguda des de la plaça de Francesc Macià fins a l’entrada del Turó Park, en agraïment al seu compromís social i artístic. El Mestre va convertir Barcelona en un punt de trobada dels millors músics del moment amb una orquestra que va assolir un prestigi extraordinari. L’excel·lència musical sempre va anar acompanyada per a una gran quantitat de concerts benèfics per a recaptar fons per a causes i projectes d’interès social: hospitals, asils i ajuda als més necessitats.

L’any 2015 es va celebrar la primera Diada Pau Casals-Barcelona i el 2016 l’Ajuntament de Barcelona la va institucionalitzar. Així doncs, la Diada Pau Casals es celebra anualment per homenatjar i recordar la figura d’un dels nom més universals de la cultura catalana, en una celebració oberta a tothom i amb vocació de créixer. Des de l’any 2018, Uruguai participa a la Diada oferint un concert de l’Orquestra Juvenil del SODRE a Montevideo.