RdP Diada Pau Casals

El proper 19 de juny, el reconegut Quartet Casals i el violoncel·lista alemany interpretaran obres de Mozart i Schubert

22 de maig de 2019.- La Fundació Pau Casals (Premi Nacional de Cultura 2018) i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, en el marc de la Diada Pau Casals Barcelona 2019 organitzen un concert al Palau de la Música Catalana el dia 19 de juny, a les 20.00 h. El concert anirà a càrrec del Quartet Casals, considerat un dels cinc millors quartets de corda del món per la crítica especialitzada, acompanyat pel prestigiós violoncel·lista Alban Gerhardt, que conjuntament interpretaran obres de Mozart i Schubert.

Amb la celebració de la Diada Pau Casals, la ciutat de Barcelona vol recordar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la capital de Catalunya, commemorant el seu enorme llegat musical i humanístic, i apropant a les joves generacions la dimensió social i la transcendència internacional de la seva obra musical.

Altres actes de la Diada Pau Casals Barcelona 2019

A més, per homenatjar el Mestre, la Fundació Pau Casals també organitzarà un acte festiu i popular al Turó Park de Barcelona el proper 20 de juny a les 20.00 h, d’accés gratuït i obert a tota la ciutadania. Enguany, es comptarà amb les actuacions de l’Orquestra Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, sota la direcció de Heriberto Fonseca, l’Orquestra Simfònica VOZES, dirigida per Pablo González, i un grup de 40 violoncel·listes format pel professorat i els alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Barcelona dirigits pel prestigiós director Antoni Ros Marbà i coordinats per Lito Iglesias, director del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. L’acte també comptarà amb l’actuació castellera dels Nens del Vendrell.

Diada Pau Casals Barcelona 2019: històric

La Diada Pau Casals és una iniciativa per commemorar i celebrar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona, com també la seva dimensió musical, social i popular, contribuint a la seva difusió entre les noves generacions. 

El 16 de juny de 1934 l’Ajuntament de Barcelona va nomenar Pau Casals fill adoptiu, li va concedir la Medalla de la Ciutat i posà el seu nom a l’avinguda des de la plaça de Francesc Macià fins a l’entrada del Turó Park, en agraïment al seu compromís social i artístic. El Mestre va convertir Barcelona en un punt de trobada dels millors músics del moment amb una orquestra que va assolir un prestigi extraordinari. L’excel·lència musical sempre va anar acompanyada per a una gran quantitat de concerts benèfics per a recaptar fons per a causes i projectes d’interès social: hospitals, asils i ajuda als més necessitats.

L’any 2015 es va celebrar la primera Diada Pau Casals-Barcelona i el 2016 l’Ajuntament de Barcelona la va institucionalitzar. Així doncs, la Diada Pau Casals es celebra anualment per homenatjar i recordar la figura d’un dels nom més universals de la cultura catalana, en una celebració oberta a tothom i amb vocació de créixer. Des de l’any 2018, Uruguai participa a la Diada oferint un concert de l’Orquestra Juvenil del SODRE a Montevideo.

La 5a edició de la Diada Pau Casals Barcelona s’estrena al Palau de la Música Catalana amb el concert del Quartet Casals i Alban Gerhardt