Aquest diumenge, 16 de juny, a les 18 h, l'Orfeó Català protagonitzarà el darrer concert de la temporada del Cicle Coral Orfeó Català oferint a la Sala de Concerts un programa consagrat a cançons escrites per compositors catalans dels segles XX i XXI i que inclourà també la interpretació del Requiem de Gabriel Fauré, una de les grans obres sacres de tots els temps. Aquesta sessió mostra dues facetes amb les quals l'Orfeó Català està compromès des de la seva fundació: l'aproximació al gran repertori i, d'altra banda, la proximitat als creadors de música coral de casa nostra.

Els cantaires de l'Orfeó Català, dirigits pel seu titular, Josep Vila i Casañas, oferiran a la primera part peces d'Eduard Toldrà, Josep Baucells, Josep Sancho-Marraco, Josep Cumellas Ribó, Enric Morera i el mateix Vila i Casañas. Després de la pausa, l'Orfeó interpretarà el Requiem de Fauré, amb la soprano Marta Mathéu i el baríton Germán de la Riva, acompanyats de l'organista Mercè Sanchis.

Aquest cicle de concerts contribueix a desvetllar l'interès del públic envers el cant coral, des de la garantia de la qualitat i d'acord amb l'esperit fundacional de l'entitat. I en aquesta tercera edició ha presentat, a més de l'Orfeó Català i els cors de la seva Escola Coral, el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida, el Cor Tapiola, el RIAS Kammerchor de Berlín o la Coral Cantiga en el seu 50è aniversari.

 

L’Orfeó Català tanca diumenge el seu cicle de concerts al Palau amb un programa dedicat a la cançó catalana i el Requiem de Fauré