Els protagonistes de l’Orfeó Català: directors i els cantaires ens descriuen aquest cor simfònic, format per 80 cantaires amateurs, i les seves singularitats com és que tots els cantaires reben classes de cant coral o el fet que el Palau de la Música Catalana, edifici modernista i declarat Patrimoni de la Humanitat, i seu de l’Orfeó Català, va ser construït l’any 1908 per al cor, un fet excepcional i únic al món.

Simon Halsey, director artístic dels cors de l’Orfeó Català, explica les característiques del cor i del seu posicionament a nivell internacional, essent cada cop més conegut i valorat arreu. Per la seva banda, Pablo Larraz, director principal, descriu la importància de la formació, amb més de 125 anys d’història, que ha de seguir sent una referència al país, abordant tots els repertoris i molt a prop de la gent.

El dia a dia del cor el relaten els cantaires Mar Giné i Xavier Cos, que expliquen de primera mà com són els assajos, les preparacions de les produccions, els viatges i l’esforç, el treball, la disciplina i l’amor envers el cant coral.

L'Orfeó Català, l'ànima del Palau