Interpretaran els Gurrelieder de Schönberg, en el centenari de l'estrena d'aquesta obra a la ciutat austríaca.

L'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana debutaran a la Konzerthaus de Viena el juny de 2013, en la que serà la primera actuació a l'estranger conjunta de les dues formacions. Els cors, juntament amb el cor de la Wiener Singakademie, sota la batuta de Kent Nagano, interpretaran els Gurrelieder d'Arnold Schönberg en la commemoració del centenari de l'estrena d'aquesta obra monumental a la ciutat de Viena el 1913, any en què també es va inaugurar la Konzerthaus.

Els Gurrelieder s'interpretaran els dies  21 i 22 de juny amb  la Wiener Symphoniker. L'endemà, 23 de juny, l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau actuaran junts a la Sala Mozart de la Konzerthaus per oferir un programa de peces d'Ildebrando Pizzetti, Gioacchino Rossini i Claude Debussy, a més d'una selecció d'obres catalanes de Cristòfor Taltabull, Pau Casals, Bernat Vivancos i Josep Vila i Casañas, entre d'altres.

Aquest projecte reflecteix la voluntat del Palau de la Música Catalana per internacionalitzar els seus cors, tot esdevenint ambaixadors de la cultura catalana arreu. Aquesta col·laboració ha estat possible gràcies a les aliances establertes arran de la incorporació a l'European Concert Hall Organisation (ECHO).

L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau faran dos concerts a la Konzerthaus de Viena el juny de 2013