L’Orfeó Català actuarà també diumenge en els actes de la diada de Sant Jordi a la capital anglesa

El proper dissabte, 25 d’abril, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau debutaran al Royal Festival Hall de Londres, on actuaran al costat de la London Philharmonic Orchestra i el London Philharmonic Choir, sota la direcció del jove director txec Tomáš Netopil, per interpretar la Missa glagolítica de Leoš Janáček. El concert, que s’emmarca en la programació estable d’aquest reconegut auditori, suposa una cita històrica per a les dues formacions, ja que l’Orfeó Català torna a la capital britànica per primera vegada després dels concerts que va oferir a l’Albert Hall el 1914 sota la batuta del seu fundador Lluís Millet, mentre que per al Cor de Cambra es tracta del seu debut a la ciutat anglesa.

A més, l’endemà l’Orfeó Català oferirà un concert al Cadogan Hall (13 h), dins del Choral at Cadogan!, prestigiós festival de música coral dirigit per Peter Phillips, director i fundador de The Tallis Scholars. El cor, dirigit pel seu titular, Josep Vila i Casañas, interpretarà un programa centrat en música de compositors catalans, amb acompanyament d’Albert Guinovart al piano i David Malet a l’orgue. I amb  el Cant de les estrelles d’Enric Granados com a preludi de les celebracions del centenari de la mort del compositor. En acabar aquest concert, el mateix Orfeó Català interpretarà al Borough Market La sardana de les monges d’Enric Morera i El cant de la Senyera de Lluís Millet en el marc de les celebracions de la Diada de Sant Jordi a Londres, organitzades per la Delegació del Govern de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda.

Es tracta d’unes cites de màxim nivell per a ambdues formacions, que donen continuïtat a les sortides internacionals que darrerament han dut els cors a actuar a París –Cor de Cambra amb Les Talens Lyriques el mes de desembre passat al Théâtre des Champs Elysées–, Lisboa –Orfeó Català a l’Auditório Gulbenkian de Lisboa el febrer de 2014– i el concert que van protagonitzar a la Konzerthaus de Viena el juny de 2013.

Aquestes actuacions són fruit de l’esforç de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana per promoure l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau més enllà de les nostres fronteres. Un objectiu estratègic que es materialitza en concerts de les formacions en alguns dels més destacats auditoris d’Europa al costat d’orquestres i directors de reconegut prestigi internacional.

L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau actuen al Royal Festival Hall i al Cadogan Hall de Londres aquest cap de setmana