L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra enceta aquest dijous, 21 de febrer, a les 20 h, la seva novena temporada de concerts al Petit Palau amb un concert titulat "The Beatles a la barroca", en el qual s'oferiran els Concerti Grossi que Peter Breiner va escriure en clau barroca a partir dels temes més coneguts dels Beatles.

Amb el violinista Gerard Claret, concertino director, solista i fundador de l'orquestra, la formació interpretarà els vint arranjaments de cançons de la banda de Liverpool orquestrats per a formació de cambra. Els temes s'agrupen en quatre grans concerts en clau barroca a l'estil de Händel, Vivaldi i Bach, i un quart sense cap referència concreta. Aquesta obra, una de les més populars del compositor, enregistrada per primer cop l'any 1993 i reeditada l'any 2000, ha venut més de 250.000 CD arreu del món.

El concert de dijous obre una temporada de tres concerts en què l'ONCA abordarà un repertori eclèctic i plural que va des dels Beatles (Petit Palau, 21 de febrer) i el Porgy and Bess de Gershwin (Petit Palau, 18 d'abril) a Arnold Schönberg i Joan Guinjoan, el compositor resident del Palau de la temporada 2012-13 (Petit Palau, 7 de març). El cicle, organitzat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i la Fundació ONCA, té el patrocini del Govern d'Andorra i de la Fundació Crèdit Andorrà.

L’ONCA inaugura el seu cicle estable de concerts al Palau amb un homenatge als Beatles