Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

L’ONCA inaugura el seu cicle estable de concerts al Palau amb un homenatge als Beatles

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra enceta aquest dijous, 21 de febrer, a les 20 h, la seva novena temporada de concerts al Petit Palau amb un concert titulat "The Beatles a la barroca", en el qual s'oferiran els Concerti Grossi que Peter Breiner va escriure en clau barroca a partir dels temes més coneguts dels Beatles.

Amb el violinista Gerard Claret, concertino director, solista i fundador de l'orquestra, la formació interpretarà els vint arranjaments de cançons de la banda de Liverpool orquestrats per a formació de cambra. Els temes s'agrupen en quatre grans concerts en clau barroca a l'estil de Händel, Vivaldi i Bach, i un quart sense cap referència concreta. Aquesta obra, una de les més populars del compositor, enregistrada per primer cop l'any 1993 i reeditada l'any 2000, ha venut més de 250.000 CD arreu del món.

El concert de dijous obre una temporada de tres concerts en què l'ONCA abordarà un repertori eclèctic i plural que va des dels Beatles (Petit Palau, 21 de febrer) i el Porgy and Bess de Gershwin (Petit Palau, 18 d'abril) a Arnold Schönberg i Joan Guinjoan, el compositor resident del Palau de la temporada 2012-13 (Petit Palau, 7 de març). El cicle, organitzat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i la Fundació ONCA, té el patrocini del Govern d'Andorra i de la Fundació Crèdit Andorrà.