El proper dimarts, 15 de gener de 2013, a les 20.30 hores, Palau 100 oferirà l'estrena absoluta del Concert per a percussió i orquestra de Joan Guinjoan, interpretat per l'Orquestra de Cadaqués i el percussionista Miquel Bernat, músic reconegut internacionalment i apassionat per la creació contemporània, sota la direcció de Jaime Martín.

El Concert per a percussió és una de les dues obres del compositor resident de la temporada del Palau que s'estrenaran enguany, i que demostren el ferm compromís de la institució envers la creació contemporània i els compositors de casa nostra. La peça, escrita entre el 2011 i el 2012, va ser un encàrrec de la Fundación Autor i l'Asociación Española de Orquestas Sinfónicas a proposta de l'Orquestra de Cadaqués i, en paraules del mateix compositor, "en comptes de trencar amb la tradició, pretenc continuar des d'ella tot posant-hi un granet de Guinjoan". 

El concert presentarà també la soprano Barbara Hendricks, que cantarà dues àries de concert de Mozart en què es manifesten els dots teatrals del compositor austríac, i la cantata Herminie de Berlioz, una escena lírica que compagina moments d'intens dramatisme i d'altres més lírics i fins i tot d'una certa contemplació. És un honor per al Palau de la Música Catalana comptar amb la presència d'una de les sopranos més estimades del públic de Barcelona i amb una trajectòria artística i humanitària dilatada i reconeguda internacionalment.

Finalment, l'orquestra interpretarà la Simfonia núm. 9, "la  Gran" de Schubert, que conté melodies de gran noblesa i moments del Schubert més nostàlgic, a més de permetre constatar el seu domini de la forma clàssica.

 

L’estrena absoluta del Concert per a percussió i orquestra de Joan Guinjoan i la presència de Barbara Hendricks protagonitzen la propera cita de Palau 100