F06 Attacca Photo Credit David Goddard 3 (Color)

El proper dilluns, 17 d’abril, la formació novaiorquesa Attacca Quartet es presentarà al Petit Palau (20 h) amb un programa eclèctic que proposarà un recorregut a través de la història del quartet de corda amb obres de Philip Glass, F.J. Haydn, Caroline Shaw i Maurice Ravel. El conjunt, que està format pels violinistes Amy Schroeder i Domenic Salerni, el violista Nathan Schram i la violoncel·lista Andrew Yee, és una de les formacions que treballa habitualment amb Caroline Shaw, compositora convidada del Palau de la Música Catalana aquesta temporada. Cal recordar que aquesta prestigiosa formació ja va actuar al Palau de la Música Catalana l’any 2018 en dos ocasions en dos monogràfics de John Adams. La primera en un concert dirigit pel mateix Adams amb l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau, el Cor Jove i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i l’endemà al Petit Palau amb una selecció de l’obra per a quartet de corda del compositor americà.

Dilluns vinent la formació interpretarà el Quartet núm. 3, “Mishima” de Glass, el Quartet núm. 2, en Fa major, op. 77 de Haydn; Entr’acte de Shaw i el Quartet en Fa major de Ravel. Segons el què explica la periodista musical Ana Maria Dávila al programa de mà del concert, la sessió esdevindrà “una invitació a la descoberta de les pulsions secretes que bateguen darrere la gènesi d’una obra musical, com la que inspirà Caroline Shaw per escriure el seu Entr’acte, després d’escoltar el Quartet núm. 2, op. 77 de Haydn, la creació del qual, per la seva banda, ens ha deixat incògnites sense resoldre”.

L'Attacca Quartet és un quartet de corda nord-americà amb un repertori que comprèn des del segle XVIII fins al segle XXI. El conjunt ha actuat en diverses localitzacions emblemàtiques als Estats Units, així com a Europa i Amèrica Llatina i ha estat guardonat dues vegades amb un premi Grammy a la millor interpretació de música de cambra (2020 i 2023). La formació ha estat quartet resident del Metropolitan Museum of Art de Nova York (MET) i també de la Texas School de la State University of Texas. Igualment, ha actuat com a quartet de corda resident graduat de la Juilliard School, on va estrenar la pel·lícula Plan and elevation, amb música del mateix nom de Caroline Shaw. En la seva darrera temporada, el conjunt ha explorat nous formats digitals amb concerts filmats i retransmesos en diversos festivals i centres culturals.

El concert forma part del cicle Palau Fronteres, un espai on la música clàssica i contemporània dialoga amb altres músiques i formats. Un espai de frontera amb la voluntat d’oferir noves perspectives de descoberta i gaudi.

(fotografia del quartet ©David Goddard)

L’Attacca Quartet, guanyador de dos premis Grammy, proposa un recorregut sobre la història del quartet de corda al Petit Palau