20190115-Vikingur-Olafsson

Proclamat el “Glenn Gould d’Islàndia”, arriba per primera vegada com a solista a l’Estat amb les entrades exhaurides

El proper dimarts, 15 de gener (20 h, Petit Palau), el pianista islandès Víkingur Ólafsson actuarà per primera vegada com a solista a l’Estat i ho farà estrenant el Cicle Philip Glass al Palau de la Música Catalana amb les entrades exhaurides. Ólafsson, proclamat com el “Glenn Gould d’Islàndia” pel «New York Times», ha guanyat tots els premis més importants del seu país i rep les millors crítiques internacionals. El pianista, per iniciar el Cicle Philip Glass del Palau de la Música Catalana, interpretarà Opening i els Études 9, 2, 3, 15, 13, 5 i 6 del compositor convidat del Palau.

El Cicle Philip Glass, que comença dimarts 15 amb Ólafsson, tindrà continuïtat amb l’organista Iveta Apkalna, que interpretarà peces de Bach i Glass l’11 de maig. El mateix Philip Glass, el 21 de maig, interpretarà les seves dues obres Works for piano i Vessels (Koyaanisqatsi). El compositor convidat d’aquesta temporada al Palau estarà acompanyat per l’Orfeó Català i els pianistes Maki Namekawa i Anton Batagov. El 27 de maig el Collegium Vocale Gent i la cantant Suzanne Vega, juntament amb l’Ictus Ensemble interpretaran Einstein on the beach del compositor nord-americà. I clourà el cicle, el 29 de maig, la formació BCN216 amb obres de Philip Glass i Josep Maria Guix, també compositor convidat aquesta temporada al Palau.

Víkingur Ólafsson va publicar l’any passat l’àlbum Johann Sebastian Bach (Deutsche Grammophon), en què interpreta una eclèctica selecció de les obres per a teclat del compositor: “la inspirada interpretació d’Ólafsson presenta el Bach més humà que hem sentit en molt de temps” («Süddeutsche Zeitung», 2018). Aquest àlbum de Bach és posterior a l’èxit mundial dels Estudis de Philip Glass, el primer enregistrament d’Ólafsson per a la discogràfica després de formalitzar-hi un contracte d’exclusivitat el 2016.

Ólafsson ha començat la temporada 2018-19 tocant amb la Filharmònica de Los Angeles amb Thomas Adès al Hollywood Bowl i ha inaugurat la temporada de l’Orquestra Simfònica de Göteborg amb Santtu Matias-Rouvali. Actuarà amb l’Orchestre Philharmonique de Radio France i Alan Gilbert, amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca i Gustavo Gimeno, amb l’Orquestra de Minnesota i Osmo Vänskä, i amb l’Orchestre National de Lilla i Jean-Claude Casadesus. Col·laborarà novament amb Santtu Matias-Rouvali i l’Orquestra Simfònica de Detroit, amb l’Orquestra Filharmònica de Londres a Cartagena (Colòmbia), i amb Philip Glass per interpretar les seves obres a la Philharmonie de París el maig del 2019. A més, farà concerts al Japó, els EUA i Europa.

L’aclamat pianista Víkingur Ólafsson estrena el Cicle Philip Glass