La propera sessió del cicle Concerts Simfònics al Palau tindrà com a protagonista el guitarrista sabadellenc Juan Manuel Cañizares, que al costat de l'Orquestra Simfònica del Vallès i sota la direcció del mestre Rubén Gimeno interpretarà el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo el dissabte 19 de gener a les 19 hores al Palau de la Música Catalana. L'obra, el primer concert per a guitarra i orquestra de la història, va ser estrenat al mateix Palau l'any 1940.

Cañizares ha estat el primer i únic guitarrista flamenc convidat per l'Orquestra Filharmònica de Berlín, amb la qual va interpretar també el Concierto de Aranjuez sota la batuta de Sir Simon Rattle. Guanyador de prestigiosos premis, aquest guitarrista és també compositor, investigador i docent de flamenc.

El concert, que comptarà un cop més amb la participació de Comediants, que hi afegirà el seu toc teatral i màgic, inclourà també peces d'Isaac Albéniz i Manuel de Falla. D'Albéniz sentirem Catalonia, dedicada al pintor Ramon Casas i inspirada en la música tradicional catalana, mentre que de Manuel de Falla l'orquestra interpretarà El amor brujo, inspirada en les melodies i els ritmes de la música andalusa i gitana. La cantaora malaguenya Paula Domínguez, formada al Taller de Músics de Barcelona, posarà la veu a l'obra.

 

Juan Manuel Cañizares interpreta el Concierto de Aranjuez al Palau amb l’Orquestra Simfònica del Vallès