Juan Diego Flórez

El proper dimarts, 7 de maig (Sala de Concerts, 20 h), Juan Diego Flórez, considerat un dels millors tenors del món, torna al Palau de la Música Catalana, dins del cicle Palau Grans Veus, acompanyat pel pianista Vincenzo Scalera. Artista estimat arreu i aclamat per la crítica, aquesta és la quarta temporada consecutiva del cantant peruà al Palau, una actuació que clourà el projecte de llarg recorregut Univers Flórez.

El tenor dedicarà tota la primera part del recital al bel canto, repertori que ha reportat a Flórez el seu prestigi internacional. Obrirà el concert amb les composicions de cambra de Vincenzo Bellini “Vaga luna, che inargenti”, “Vanne, o rosa fortunata” i “Ma rendi pur contento”, de l’òpera I Puritani interpretarà “A te, o cara”, i del títol I Capuleti e i Montecchi, “O di Capellio, generosi amici… È serbato a questo acciaro… L’amo tanto e m’è sì cara”. Continuarà amb un altre referent italià com és Gaetano Donizetti. Vicenzo Scalera interpretarà el Vals en Do major per a piano sol i a continuació Flórez cantarà “Allegro io son”, de l’òpera còmica Rita.

De Juan Diego Flórez, més enllà del bel canto, també és reconeguda la seva versalitat per interpretar des de Mozart fins a l’òpera francesa. Així doncs, a la segona part el tenor interpretarà tres peces de diferents operetes de Franz Lehár, “Dein ist mein ganzes Herz”, de Das Land des Lächelns; “Gern hab’ ich die Frau’n geküsst”, de Paganini i “Freunde, das Leben ist Lebenswert”, de Giuditta. Del compositor francès Jules Massenet podrem escoltar de les mans d’Scalera la “Méditation” de Thaïs; també del francès Georges Bizet, Florez interpretarà “La fleur que tu m’avais jetée” de Carmen. De l’òpera Faust cantarà “Salut, demeure chaste et pure” i clourà el programa amb Giuseppe Verdi i l’obra per a piano sol Romança sense paraules en Fa major i “Oh dolore” d’Attila i "La mia letizia infondere... Come poteva un angelo" d’I Lombardi.

Juan Diego Flórez va debutar a La Scala amb només 23 anys, en la cerimònia d’inauguració de la temporada 1996-97, sota la direcció de Riccardo Muti. A partir d’aleshores ha actuat habitualment a tots els teatres d’òpera més importants del món i sota la batuta dels directors més reconeguts. Cal destacar-ne especialment el reconeixement per les interpretacions dels personatges principals de les òperes de Rossini, Donizetti i Bellini. El 2011 va fundar Sinfonía por el Perú, un projecte social inclusiu inspirat en El Sistema de Veneçuela, amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament personal i artístic dels nens i joves més vulnerables del país mitjançant la creació d’orquestres i cors d’àmbit nacional. Com a reconeixement per la seva tasca, el 2012 va ser nomenat Ambaixador de Bona Voluntat de la UNESCO i premiat el 2014 pel World Economic Forum amb el Crystal Award.

El pianista Vincenzo Scalera ha participat en nombrosos festivals de música importants, com els d’Edimburg, Martina Franca, Jerusalem, Istanbul, Les Choregies d’Orange, Carinthischer Sommer Ossiach, Salzburger Festspiele i Rossini Opera Festival de Pesaro, acompanyant cantants tan cèlebres com Carlo Bergonzi, Montserrat Caballé, Josep Carreras, Leyla Gencer, Sumi Jo, Raina Kabaivanska, Katia Ricciarelli, Juan Diego Flórez, Maria Guleghina, Renata Scotto, Cesare Siepi, Lucia Valentini Terrani, Leontina Vaduva i molts d’altres.

Juan Diego Flórez torna al Palau amb un concert centrat en el bel canto