DE LA RUBIA, Juan ©IGOR CORTADELLAS

El proper diumenge, 24 de març, a les 18 h, l’organista Juan de la Rubia donarà el tret de sortida al cicle Orgue al Palau. En aquesta ocasió l’organista, habitual a les temporades del Palau, obrirà el concert amb la Tocata i fuga en Fa major de Johann Sebastian Bach, una obra de demostració de virtuosisme. De l’organista francès del Barroc tardà Gaspard Corrette interpretarà “Cromhorne en taille”,un fragment de la Missa de cinquè to. El programa continuarà amb més obres de Bach: el Trio super “Herr Jesu Christ, dich zu uns wend”. Novament del compositor francès Tournemire es podrà escoltar la improvisació sobre Victimae Paschali, una reconstrucció de Maurice Duruflé. De la música actual, De la Rubia interpretarà Mad rush de Philip Glass, compositor convidat d’aquesta temporada al Palau i tot seguit en farà la improvisació. L’organista de la Vall d’Uixó clourà el concert amb una transcripció feta pel mateix intèrpret del  “Quart moviment” de la Simfonia núm. 1, en Do menor, op. 68 de Johannes Brahms. El programa tindrà una durada d’una hora sense pausa.

Amb aquest concert el públic del Palau tindrà una oportunitat única per gaudir de l’orgue Walcker de la Sala de Concerts (construït entre els anys 1906 i 1908 i restaurat el 2003 per Gerhard Grenzing).

Juan de la Rubia és un dels intèrprets més guardonats de la seva generació, guanyador del Premi El Primer Palau, entre d’altres. Ha actuat als principals escenaris d’Europa, així com a l’Amèrica Llatina i a l’Àsia, amb una acollida excel·lent del públic i la crítica. Ha tocat com a solista amb la Freiburger Barockorchester i ha estat continuista i director de diferents formacions instrumentals i vocals de música antiga. Obert a altres disciplines artístiques, De la Rubia ha col·laborat amb personalitats de les arts escèniques com Lluís Pasqual i Nacho Duato. Actualment és professor a l’ESMUC i organista de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

 

Juan de la Rubia obre el cicle Orgue al Palau, una oportunitat per poder gaudir de l’orgue Walcker