L’idil·li de Gardiner amb el Palau de la Música Catalana es va iniciar el 1988 amb la interpretació de la Passió segons sant Mateu de J. S. Bach. Des d’aleshores ja sumem setze visites, en les quals s’han viscut nits històriques, com la commemoració del dos-cents aniversari de la mort W. A. Mozart l’any 1991 o la integral de les Simfonies de Beethoven el febrer del 2020, un mes abans de l’inici de la pandèmia.

John Eliot Gardiner va fundar el 1964 el Monteverdi Choir i quatre anys més tard els English Baroque Soloists, en un moment d’efervescència d’un esperit renovador de la interpretació de la música antiga, del qual ell i Nikolaus Harnoncourt van ser pioners. La interpretació amb instruments originals a l’època en què la música va ser escrita i la recerca de l’estil amb què s’interpretava en origen –criteris històrics– suposa una revolució en l’àmbit musical que encara avui veu el naixement de formacions impulsades per noves generacions de músics que s’emmirallen en l’exemple d’aquests primers reformadors.

Enguany donem la benvinguda de nou a John Eliot Gardiner amb dos programes representatius d’aquesta revolució historicista que ell va liderar fa més de seixanta anys amb les seves formacions icòniques: Monteverdi Choir, English Baroque Soloists i Orchestre Révolutionaire et Romantique.

Concerts relacionats:

John Eliot Gardiner