El proper divendres, 3 de maig, a les 20 h, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, el violoncel·lista francès Jean-Guihen Queyras oferirà la integral de les Suites de Johann Sebastian Bach en un únic concert. Queyras trenca la tradició d'interpretar les sis suites en dues sessions consecutives i les oferirà en una mateixa nit. A més d'una increïble marató artística, el concert representa un gran repte interpretatiu.

Queyras, que toca un violoncel construït per Gioffredo Cappa  del segle XVII, repassarà les sis obres del Kantor de Leipzig destinades al violoncel com a solista, en un concert que forma part del cicle Da Camera i que també està integrat en la programació del Festival de Música Antiga de Barcelona.

El mateix Queyras ja va enregistrar la seva versió d'aquesta obra cimera de la literatura musical amb la discogràfica Harmonia Mundi l'any 2008. Un CD molt aclamat que va rebre guardons tan importants com el  Diapason d'Or i el Choc de «Le Monde de la Músique» quan es va presentar, i també el premi al millor disc de l'any 2008 de la revista «Diapason».

Les Suites de Bach, adormides durant moltes dècades, van ser dinamitzades per Pau Casals en temps moderns i es van convertir en pedra de toc del repertori per a violoncel. L'univers bachià, molt sovintejat per Queyras, li ha permès fer-se un lloc, tot revelant-se com un músic i pensador, i aportant vitalitat, dinamisme i profunditat a aquestes melodies sublims.

Jean-Guihen Queyras interpreta la integral de les Suites de Bach en una única sessió el divendres 3 de maig