Javier Perianes

El proper dimarts, 26 de març (20 h, Sala de Concerts), corresponent al cicle Palau Piano, el Palau de la Música Catalana rep la visita de Javier Perianes, un dels pianistes espanyols més internacionals i Premio Nacional de Música 2012.

El pianista andalús, destacat per la subtilitat, el matís i el caràcter amb què impregna les seves interpretacions, dedicarà la primera part del concert a Frédéric Chopin. La primera peça serà Dos Nocturns, op. 48: el número 1 en Do menor i el número 2 en Fa sostingut menor. Seguidament, interpretarà la Sonata núm. 3, en Si menor, op. 58 del mateix compositor polonès.

Perianes obrirà la segona part amb l’estrena de la darrera obra de Joan Guinjoan, La llum naixent. El compositor de Riudoms, molt estimat pel Palau de la Música Catalana, va morir el mes de gener passat. Reconegut com el primer compositor convidat, la temporada 2012-13, va dedicar aquesta peça de piano al mateix intèrpret d’avui, Javier Perianes. Un compositor insubstituïble i necessari. Perianes clourà el concert amb obres de Manuel de Falla. N’interpretarà Cuatro piezas españolas: “Aragonesa”, “Cubana”, “Montañesa” i “Andaluza”, i la versió pianística del ballet El sombrero de tres picos, que va compondre per encàrrec dels Ballets Russos de Serge Diaghilev.

Javier Perianes (Nerva, Huelva, 1978) ha actuat als principals auditoris i festivals del món, amb les orquestres més importants i en recital, i sota les ordres dels grans directors internacionals. Aquest any debuta amb la Philharmonia Orchestra, la Münchner Philharmoniker i les simfòniques de Mont-real, Hamburg, de la Ràdio de Berlín, i les de la Ràdio Finlandesa i Sueca. Artista en exclusiva d’Harmonia Mundi, la seva àmplia discografia abasta de Beethoven, Schubert, Debussy, Chopin i Mendelssohn a Turina, Granados, Mompou, Falla i Blasco de Nebra. El seu àlbum en directe amb el Concert de Grieg i una selecció de peces líriques va ser lloat per tota la crítica, i considerat “una nova referència” per la revista «Classica», que li atorgà un Choc; també ha merescut l’Editor’s Choice de «Gramophone» i el Maestro de «Pianiste».

Demà, per als abonats a l’itinerari Obertura, hi haurà a Jorquera Pianos (19 h) una trobada conferència a càrrec de Pere Andreu Jariod al voltant del concert de Javier Perianes.

Javier Perianes estrena la darrera obra de Joan Guinjoan al Palau de la Música Catalana