20240529 WEB Giovanni Antonini-Tolomeo

Il Giardino Armonico, Kammerorchester Basel & Antonini

– ‘Tolomeo’ de Händel

Avís

Avís (22/05/24): a causa d’una afecció vocal, el contratenor Franco Fagioli, inicialment anunciat, ha cancel·lat la seva participació en la sessió de Tolomeo de Händel al Palau de la Música Catalana i serà substituït pel contratenor Cameron Shahbazi. Les mateixes entrades seran vàlides.

Nota

Aquest concert serà sobretitulat en català.

Fitxa artística

Giulia Semenzato, soprano
Giuseppina Bridelli, mezzosoprano
Christophe Dumaux, contratenor
Cameron Shahbazi, contratenor
Riccardo Novaro, baix
Il Giardino Armonico
Kammerorchester Basel
Giovanni Antonini, director

Programa

G. F. Händel: Tolomeo, re d’Egitto, HWV 25 (versió de concert)
Llibret de Nicola Francesco Haym

Detalls

Tolomeo de Händel tanca la temporada 2023-24 del cicle Palau Òpera, en una producció especial, ja que es tracta de la reconstrucció històrica, tres-cents anys després de l’estrena, de l’orquestra que Händel feia servir cap al 1730. Al Palau se’n podrà sentir la primera interpretació en temps moderns amb la instrumentació original de Londres del 1730. Suposa un nou pas endavant en la interpretació amb “criteris històrics” de la música de Händel, per iniciativa de l’estudiós i autor d’aquesta edició crítica, Clemens Birnbaum, director del Festival Händel de Halle. El Palau acull, doncs, aquesta coproducció de la Kammerorchester Basel i Il Giardino Armonico, sota la direcció de Giovanni Antonini, formacions amb una gran trajectòria internacional i de prestigi en la interpretació de música barroca, que volen recuperar aquest esperit musical original que Händel va somiar. A més, la proposta compta amb un elenc superb, que encapçala jove contratenor d’origen persa-canadenc Cameron Shahbazi, Premi Opus Klassik 2023 en la categoria Concert innovador de l’any” per la seva creació Woman.Life.Freedom, un concert benèfic a l’Òpera de Frankfurt en suport dels drets humans a l’Iran: Fa un any va ser escollit artista Deutsche Grammophon, discogràfica amb qui va publicar el seu primer disc en solitari Musical Moments (2023). Una sessió a la recerca del so original.

Amb una carrera molt prometedora, Cameron Shahbazi fou guardonat amb el Premi Opus Klassik el 2023 e, a més a més, fou escollit artista Deutsche Grammophon, on va publicar el seu primer àlbum en solitari, Musical Moments, el març de 2023.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 29 Maig 2024
    Dimecres
    19:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:De 30 a 78 euros
Organitza:Fundació Orfeó Català-Palau de la Música

Taquilles

C/ Palau de la Música, 4-6,
08003 Barcelona
T. 932 957 207 
[email protected]

De dilluns a divendres: de 9 a 21 h.
Dissabtes: de 9.30 a 21 h.
Diumenges i festius: de 9.30 a 13 h i 2 hores abans dels concerts (per la venda del dia).

Il Giardino Armonico, Kammerorchester Basel & Antonini