TALLER IDEES PALAU DIGITAL

Neix Palau Digital, la nova plataforma del Palau de la Música Catalana.

La presentació va incloure una jornada de treball amb un grup d’experts en comunicació digital.

El dimarts 12 de febrer de 2019 va tenir lloc la presentació en roda de premsa de Palau Digital, la nova plataforma del Palau de la Música Catalana que posa a l’abast de tothom l’actualitat, els concerts i continguts musicals. Aquesta plataforma és una aposta de la institució per la digitalització com a eina per difondre continguts, fidelitzar el públic, crear comunitat i promoure la interacció. Aquesta extensió virtual de l’oferta cultural i artística del Palau, que compta amb la col·laboració d’Endesa, forma part de l’actual Pla Estratègic (2018-2022) de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Podeu veure’n els detalls aquí.

La presentació de Palau Digital va comportar una jornada d’activitats amb la col·laboració de 31 experts en comunicació digital, que mitjançant #endesachallenges col·laboren habitualment amb aquesta empresa, i també altres experts en comunicació cultural convidats per part del Palau.

Per poder conèixer millor Palau Digital i l’activitat del Palau de la Música Catalana, se’ls van convidar a tots participar en una jornada de treball i així poder conèixer i valorar la seva opinió. Prèviament a la roda de premsa, el director general del Palau, Joan Oller, els va rebre a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català i se’ls va oferir una visita guiada per les instal·lacions del Palau.


El Palau de la Música Catalana s’ha sumat per presentar Palau Digital a #endesachallenges, un programa de relacions públiques amb experts digitals on es creen experiències centrades en els eixos estratègics d’Endesa, com poden ser la mobilitat elèctrica, la innovació, les smartcities, la sostenibilitat... i la digitalització.

Els equips de comunicació d’ambdues entitats es van coordinar per dur a terme aquesta jornada de treball i de gaudi amb l’objectiu de crear comunitat, diàleg i esdevenir actors de referència per a ells en aquestes matèries.


Després de la roda de premsa –presentada per Judith Pi, i amb Joan Oller, Mariona Carulla com a presidenta de la Fundació i de l’Orfeó Català i Isabel Buesa com a directora general d’Endesa a Catalunya–, el grup d’experts i l’equip del Departament de Comunicació del Palau van dinar plegats al Mirador. Aleshores ja es van poder recollir les primeres impressions dels experts, entre les quals destaquen el gran potencial de Palau Digital, la necessitat del projecte i l’aposta per la digitalització de la cultura.

En acabar el dinar, a l’aula 1 de l’Escola Coral va tenir lloc el taller-laboratori d’idees amb la finalitat d’eixamplar l’abast que pot tenir Palau Digital. Amb una metodologia dinàmica i participativa, durant una hora van veure la llum diverses propostes, de les quals només una s’havia de proclamar com la més interessant. Esperem, properament, desvetllar quines iniciatives es posaran en marxa desprès d’aquesta pluja d’idees.

Impressions de la jornada dels participants del taller d’idees

En finalitzar el taller-laboratori d’idees, els experts van valorar tant la jornada com el taller. Aquestes són algunes de les seves opinions.

  • “Sorpresa perquè el Palau digitalitza la cultura en un moment clau”.
  • “Jornada enriquidora”.
  • “Veig que això de la divulgació funciona”.
  • “Ha estat una estona d’aire fresc, una experiència molt maca, recull d’idees per dur-les a terme”.
  • “Un munt d’idees superbones”.
  • “M’emporto adonar-me del molt que abraça la paraula cultura i de la importància de les comunitats”.
  • “Agrair aquesta jornada tan especial, grans idees del brainstorming i del format del taller”.
  • “S’està fent la cultura més accessible a través d’internet, enderrocament del mur”.
  • “Enhorabona per la iniciativa, excel·lent i gràcies per convidar-nos”.
  • “M’emporto la demostració de la generació d’idees en grup”.

La jornada de treball va finalitzar a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català amb un taller de cant coral impartit per Esteve Nabona (director del Cor Jove de l'Orfeó Català), al qual es van afegir alguns treballadors d’Endesa i del Palau de la Música.

Totes les activitats van ser enregistrades per un equip de producció d’Endesa.

Idees per eixamplar l’abast de Palau Digital