Grigory Sokolov

Sokolov oferirà un repertori alemany amb obres de Ludwig van Beethoven i Johannes Brahms

El proper dimecres, 6 de març (Sala de Concerts, 20 h), el pianista rus Grigory Sokolov oferirà un concert al Palau de la Música Catalana, que suposa la seva dotzena temporada consecutiva a l’escenari modernista. Considerat un dels millors pianistes de l’actualitat, Sokolov es presenta novament al cicle Palau Piano per oferir un repertori alemany amb obres de Ludwig van Beethoven i Johannes Brahms. Fidel a la seva cita barcelonina, aquest concert també forma part del Barcelona Obertura Spring Festival.

Artista predilecte del públic del Palau de la Música Catalana, Sokolov proposa un programa en què destaca la segona part, dedicada a l’obra crepuscular de Brahms. Després d’escriure les seves grans obres de gran format, el compositor alemany dedicava el seu geni compositiu als tres Klavierstücke, els quaderns pianístics opus 117, 118 i 119, peces de petit format, d’un lirisme extraordinari i una intensitat màgica i commovedora. D’aquests, Sokolov n’interpretarà dos, Sis peces per a piano, op. 118 i Quatre peces per a piano, op. 119, amb les quals desplegarà tot el seu talent i sensibilitat.

Sokolov centrarà la primera part en Beethoven, amb la Sonata núm. 3, en Do major, op. 2, que el compositor de Bonn va dedicar a Joseph Haydn, una obra que sorprèn pels contrastos rítmics, la cerca d’accents poètics més intensos i un pols més viu en la narració. I les magistrals i sorprenents Onze bagatel·les, op. 119, en què el compositor sembla concentrar tota la seva ciència pianística i saviesa expressiva.

Convidat habitual dels festivals i les sales de concerts més prestigiosos d’Europa, l’art carismàtic de Sokolov té el poder d’estimular la concentració del públic per obrir-li noves perspectives fins i tot en les obres més conegudes.

Grigory Sokolov (Leningrad, 1950), que amb setze anys va guanyar el primer premi del Concurs Txaikovski de Moscou, és un intèrpret que gaudeix de l’admiració tant del públic com de la crítica. Coneix millor que molts tècnics els pianos Steinway i n’examina la mecànica interna abans d’asseure’s a tocar un piano per primera vegada. Fins i tot el dia del concert treballa les hores prèvies per conèixer el piano a l’escenari. Deutsche Grammophon ha publicat recentment el primer disc de Sokolov des de fa quasi vint anys, enregistrat en directe el 2008 al Festival de Salzburg. El doble disc reflecteix l’amplitud i la profunditat del seu repertori amb obres de Mozart, Chopin i Bach, Chopin, Rameau i Skriabin. Després d’aquest disc, el gener del 2016 publicà un segon doble disc de Schubert-Beethoven, un repertori editat també en DVD amb un directe a la Philharmonie de Berlín.

Grigory Sokolov torna per dotzena temporada consecutiva al Palau de la Música Catalana, ara amb un recital dedicat a Beethoven i Brahms