#PortesObertesPalau

600 persones participants als tallers de cant coral han tingut l’oportunitat de cantar a la Sala de Concerts

La Jornada de Portes Obertes celebrada avui ha tornat a reunir més de 10.000 assistents, que han visitat el Palau de la Música Catalana entre les 10 i les 15 h. Durant la Jornada els visitants també han gaudit de les quatre actuacions que han ofert els participants als diferents tallers de cant coral que s’han organitzat. Enguany les entrades per a la Jornada tenien el preu simbòlic d’1 euro, que es destinarà a Clavé XXI, el Projecte Social del Palau de la Música Catalana, que a partir de la pràctica coral té com a objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves.

A més, un total de 600 persones han tingut l’oportunitat d’assajar diverses peces i posteriorment interpretar-les a la Sala de Concerts davant el públic assistent. Els quatre tallers de cant coral organitzats s’han dut a terme a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català i han estat dirigits per Mariona Fernàndez i Alba Millán, directores de cors del projecte Clavé XXI. Sens dubte, una exitosa iniciativa per acostar el cant coral a tota la ciutadania.

Pel que fa al públic, ha pogut visitar lliurement diferents espais del Palau de la Música Catalana: la Sala de Concerts (platea i segon pis), així com la Sala Lluís Millet, emblemàtica sala de descans situada a la planta principal, i la seva balconada, que s’ha obert als assistents per gaudir del jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Els visitants també han descobert el Petit Palau, el modern auditori inaugurat el 2004, ideal per a concerts de cambra o petit format, on s’ha projectat un audiovisual sobre Clavé XXI.

Gairebé un centenar de persones també han pogut gaudir de visites comentades al Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC), un espai singular situat a la cinquena planta del Palau que custodia fons documentals que es remunten al segle XII. A més a més, la Plaça del Palau s’ha convertit en un espai musical més gràcies a la col·laboració amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals, que ha cedit un piano a l’abast de tothom.

Portes Obertes 2.0

Donant continuïtat al gran èxit de convocatòria de l’any passat, la Jornada de Portes Obertes també ha tingut protagonisme a les xarxes socials. Amb l’etiqueta #PortesObertesPalau / @palaumusicacat els assistents han publicat les seves fotografies de la jornada a Twitter i Instagram per participar al Concurs Fotogràfic de la Jornada, “la Millor Foto”, en què com a premi s'oferirà un sopar per a dues persones al Cafè Palau, gentilesa de Balot Restauració. 

Podeu descarregar-vos aquí una fotografia de la Jornada de Portes Obertes d’avui. © Martí E. Berenguer

Podeu descarregar-vos aquí una fotografia de la Jornada de Portes Obertes d’avui. © Martí E. Berenguer

Podeu descarregar-vos aquí una fotografia de la Jornada de Portes Obertes d’avui. © Martí E. Berenguer

Podeu descarregar-vos aquí una fotografia de la Jornada de Portes Obertes d’avui. © Martí E. Berenguer

Èxit de la Jornada de Portes Obertes del Palau de la Música Catalana amb més de 10.000 visitants