Portes Obertes Palau 22 foto 2

#PortesObertesPalau22

540 persones participants en els tallers de cant coral han tingut l’oportunitat de cantar a la Sala de Concerts

La Jornada de Portes Obertes ha reunit avui més de 8.300 assistents, que han visitat el Palau de la Música Catalana entre les 10.00 h i les 15.00 h. Durant la jornada, els visitants també han gaudit de les quatre actuacions que han ofert els participants als diferents tallers de cant coral que s’han organitzat. Enguany, les entrades per a la jornada tenien el preu simbòlic d’1 euro, que es destinarà a Palau Vincles, el projecte sociomusical del Palau de la Música Catalana, que a partir de la pràctica coral té com a objectiu fomentar la inclusió i la integració social a través de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves a zones o en situacions vulnerades, des del convenciment del gran poder de transformació personal i social de la pràctica coral.

A més, un total de 540 persones han tingut l’oportunitat d’assajar diverses peces amb els Tallers de cant coral i, posteriorment, interpretar-les a la Sala de Concerts davant el públic assistent. Els quatre tallers s’han dut a terme a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català i han estat dirigits per Montse Meneses, sotsdirectora de l’Orfeó Català i Mariona Fernàndez, directora de cors del Projecte Palau Vincles. Una iniciativa d’èxit per a acostar el cant coral a tota la ciutadania.

Pel que fa al públic, ha pogut visitar lliurement diferents espais del Palau de la Música Catalana: la Sala de Concerts (platea i segon pis), així com la Sala Lluís Millet, emblemàtica sala de descans situada a la planta principal, que actualment exhibeix una exposició de Naxo Farreras, i la seva balconada, que s’ha obert als assistents perquè puguin passejar pel jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Gairebé un centenar de persones també han pogut gaudir de visites comentades al Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC), un espai singular situat a la cinquena planta del Palau que custodia fons documentals que es remunten al segle XII. A més a més, la Plaça del Palau s’ha convertit en un espai musical més gràcies a la col·laboració amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals, que ha cedit un piano a l’abast de tothom.

Portes Obertes 2.0

Donant continuïtat al gran èxit de convocatòries anteriors, la Jornada de Portes Obertes 2022 també ha tingut protagonisme a les xarxes socials. Amb l’etiqueta #PortesObertesPalau22 / @palaumusicacat, els assistents han publicat les seves fotografies de la jornada a Twitter i Instagram per participar en el Concurs Fotogràfic de la Jornada, "La Millor Foto", en el qual es premiarà als guanyadors amb un dinar/sopar al Cafè Palau, gentilesa de Balot Restauració. 

(fotografia de la Jornada de Portes Obertes 2022 © Martí E. Berenguer)

Èxit de la Jornada de Portes Obertes 2022 del Palau de la Música Catalana amb més de 8.300 visitants