Dissabte, 6 d'abril, a les 12 hores, en el marc dels Concerts Familiars al Palau, s'estrenarà el taller de creació i experimentació musical a través de dispositius digitals, com ara mòbils, ordinadors i tauletes, Digitopia al Palau. Una oportunitat per visualitzar la unió de dues paraules: utopia i món digital. A partir d'aquest taller, petits i grans descobriran que la tecnologia és una font sonora  infinita que permet despertar la creativitat musical sense limitació d'edat, coneixements o procedències culturals. El divendres, 5 d'abril, aquesta mateixa activitat s'oferirà i estrenarà també en el cicle Escoles al Palau.

Durant el taller els participants observaran, escoltaran, exploraran i crearan combinacions sonores amb dispositius digitals. A partir d'un programari elaborat pel Servei Educatiu de la Casa de la Música de Porto, els infants aprendran a utilitzar aquesta tecnologia per esdevenir compositors. A més a més, un cop finalitzi el taller podran accedir al programari de forma lliure per continuar experimentant des de casa.

El taller, d'una hora i mitja de durada, està dividit en quatre parts. Una primera part en què els monitors explicaran les possibilitats dels dispositius que es posen a l'abast dels participants; una segona part d'exploració individual o en família d'aquests nous "instruments"; una tercera part de composició, en què els participants compondran la seva música, per acabar amb una part final de performance, en què es posaran en comú i s'escoltaran les composicions de cadascun dels assistents.

Estrena de 'Digitopia al Palau', un taller de creació musical amb dispositius mòbils i ordinadors, adreçat al públic familiar