Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Estrena de 'Digitopia al Palau', un taller de creació musical amb dispositius mòbils i ordinadors, adreçat al públic familiar

Dissabte, 6 d'abril, a les 12 hores, en el marc dels Concerts Familiars al Palau, s'estrenarà el taller de creació i experimentació musical a través de dispositius digitals, com ara mòbils, ordinadors i tauletes, Digitopia al Palau. Una oportunitat per visualitzar la unió de dues paraules: utopia i món digital. A partir d'aquest taller, petits i grans descobriran que la tecnologia és una font sonora  infinita que permet despertar la creativitat musical sense limitació d'edat, coneixements o procedències culturals. El divendres, 5 d'abril, aquesta mateixa activitat s'oferirà i estrenarà també en el cicle Escoles al Palau.

Durant el taller els participants observaran, escoltaran, exploraran i crearan combinacions sonores amb dispositius digitals. A partir d'un programari elaborat pel Servei Educatiu de la Casa de la Música de Porto, els infants aprendran a utilitzar aquesta tecnologia per esdevenir compositors. A més a més, un cop finalitzi el taller podran accedir al programari de forma lliure per continuar experimentant des de casa.

El taller, d'una hora i mitja de durada, està dividit en quatre parts. Una primera part en què els monitors explicaran les possibilitats dels dispositius que es posen a l'abast dels participants; una segona part d'exploració individual o en família d'aquests nous "instruments"; una tercera part de composició, en què els participants compondran la seva música, per acabar amb una part final de performance, en què es posaran en comú i s'escoltaran les composicions de cadascun dels assistents.