leonskaja-elisabeth_176569

La setmana vinent, els dies 28, 29 i 30 de gener, el Palau de la Música Catalana acollirà les actuacions de tres grans intèrprets del teclat com són la pianista Elisabeth Leonskaja, referent internacional gràcies a l’elegància i l’instint natural amb l’instrument; el clavecinista Benjamin Alard, músic de grans habilitats, així com de tècnica depurada i un enorme talent, i Alexandre Tharaud, artista polifacètic i un dels pianistes estrella de la seva generació. En aquests tres concerts en tres dies consecutius es podran conèixer tres aproximacions al teclat ben diferenciades, amb pluralitat de compositors i estils, des del Barroc francès al Romanticisme alemany, passant pel caràcter inimitable de J. S. Bach.

Corresponent al cicle Palau Piano, la gran dama del piano Elisabeth Leonskaja actuarà el dimarts 28 de gener (Sala de Concerts, 20 h) amb un programa centrat en obres de Chopin, Schumann i Schubert. Del compositor polonès interpretarà les dues Polonaises op. 26, peces en què afloren la seva nostàlgia i introspecció; el Nocturne, en Mi bemoll major, op. 55 núm. 2, peça virtuosística en què les imatges de la natura brollen de la monotonia a l’esperança, i la peça Fantasia-impromtu en Do sostingut menor, op. 66, que fascina per la confluència de tècnica i emoció. De Schumann, Leonskaja tocarà la Sonata per a piano núm. 1, en Fa sostingut menor, op. 11, la seva primera sonata, que esbossa generosament l’espectre de la cosmovisió romàntica; mentre que de Schubert interpretarà la Sonata núm. 18, en Sol major, D. 894, esmentada amb el sobrenom de “Fantasia” pel caràcter oníric i que el mateix compositor considerava “la més perfecta” del seu opus.

En el marc del cicle Palau Bach, el dimecres 29 de gener (Petit Palau, 20 h) el francès Benjamin Alard, un dels més importants successors del gran Gustav Leonhardt, oferirà una nova entrega de la integral de música per a clave sol de J. S. Bach, un projecte de llarg recorregut amb el Palau de la Música Catalana que es va iniciar fa sis temporades. L’obra per a teclat de Bach manifesta el grau de profunditat amb què va explorar d’una forma sistemàtica els diversos gèneres de la música per a instruments de teclat. Alard oferirà set peces de Bach per a aquest instrument que es podran gaudir en la proximitat i intimitat del Petit Palau. El segell discogràfic Harmonia Mundi ha encarregat Alard d’enregistrar aquesta integral.

Novament dins el cicle Palau Piano, el dijous 30 de gener (Sala de Concerts, 20 h) el pianista francès Alexandre Tharaud oferirà una visió pianística de la música per a clavicèmbal del Versalles de la plenitud del segle XVII, representada per D’Anglebert i Lully, i del segle XVIII, amb Couperin i Rameau, figures emblemàtiques del Barroc francès. També interpretarà obres d’autors més oblidats del segle XVIII, com Royer, Balbastre o Duphly, que completaran el recital que aproparà el públic al Versalles esplendorós dels reis Lluís XIV i Lluís XV.

Elisabeth Leonskaja, Benjamin Alard i Alexandre Tharaud, tres grans del teclat, actuaran al Palau de la Música Catalana en tres dies consecutius