quartet

El proper dijous, 20 de juny (Petit Palau, 20 h), Miquel Ramos (clarinet), Joel Bardolet (violí), Pau Codina (violoncel) i Carles Marigó (piano) tancaran el cicle Intèrprets Catalans d’aquesta temporada al Palau de la Música Catalana. Una oportunitat per veure quatre dels joves amb més projecció del nostre país.

Obriran el concert amb el minimalisme de Philip Glass, compositor convidat el curs 2018-19 al Palau. N’interpretaran Mad rush, amb instrumentació per a quartet de Néstor Giménez. El mateix Glass va interpretar aquesta peça al piano el 21 de maig passat al Palau. El compositor nord-americà va compondre Mad rush el 1979 inicialment per a orgue. De la música més contemporània, el quartet d’intèrprets d’aquest concert anirà a la música francesa de Claude Debussy amb la Primera rapsòdia per a clarinet i piano. A la segona part, la protagonista serà una de les obres de cambra més colpidores del segle XX, el Quartet per a la fi dels temps d’Olivier Messiaen. El compositor francès va germinar l’obra al tren que el duia al camp de concentració de Görlitz, el 1940, on va coincidir amb el clarinetista Henri Akoka. Va escriure l’obra amb la col·laboració de dos presoners més, el violinista Jean le Boulaire i el violoncel·lista Étienne Pasquier.

El violinista Joel Bardolet i el violoncel·lista Pau Codina –companys de viatge i fundadors, amb Marc Heredia, del Trio Fortuny–, juntament amb el clarinetista Miquel Ramos, que s’estrena al cicle Intèrprets Catalans, i el calidoscòpic pianista Carles Marigó s’uneixen a recer del projecte d’acompanyament de les seves trajectòries respectives que ha impulsat el segell català Seed Music.

El 'Quartet per a la fi dels temps' de Messiaen tanca el cicle Intèrprets Catalans d’aquesta temporada al Palau de la Música Catalana