20190528-Quartet-Gerhard

Durant tres anys la formació oferirà dos concerts per temporada

El proper dimecres, 23 de gener (20 h, Petit Palau), el Quartet Gerhard oferirà el concert que encetarà una col·laboració especial amb el Palau de la Música Catalana. La formació catalana inicia un projecte de llarg recorregut amb el qual oferirà durant tres anys dos concerts per temporada. Com a fil conductor, en cada concert el Quartet Gerhard interpretarà un Quartet de Wolfgang Amadeus Mozart.

Al cicle Intèrprets Catalans, dimecres vinent els violinistes Lluís Castán i Judit Bardolet, el violista Miquel Jordà i el violoncel·lista Jesús Miralles començaran el concert amb el Quartet en Re menor, KV 421 de W. A. Mozart. Tancarà la primera part la peça Tres haikus per a quartet de corda de Josep Maria Guix, compositor convidat aquesta temporada al Palau. El Quartet, que porta el nom del compositor de Valls Robert Gerhard, a la segona part interpretarà el Quartet en La menor, op. 51/2 de Johannes Brahms, que va ser escrit gairebé un segle després del de Mozart.

Aquesta temporada, la formació oferirà el segon concert el 28 de maig, novament al cicle Intèrprets Catalans. Aleshores presentarà el Quartet núm. 17, en Si bemoll major, KV 458, “la Caça” de Mozart. I completarà el programa l’estrena a l’Estat del Quartet núm. 8 de Philip Glass, també compositor convidat aquesta temporada al Palau. Clourà el concert el Quartet núm.15, en Sol major, D. 887 de Franz Schubert.

El Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat pel so i per un respecte profund per la música, com un dels més grans valors humans. Guanyador de nombrosos concursos de música de cambra, el Quartet Gerhard ha estat finalista al prestigiós ICMC d’Hamburg i ha obtingut recentment el tercer premi del Concurs Internacional Irene-Steels-Wilsing de Berlín. És destacable el seu compromís amb la música de nova creació, tot actuant a esdeveniments rellevants, com el cicle del CNDM de Madrid, Nuit de la Création a Ais de Provença i a l’Arnold Schönberg Center de Viena. A la seva discografia destaca l’àlbum Portrait (Seed Music, 2016), premi de la crítica al millor CD de l’any, i el CD Quartet Gerhard - Kurtág, Berg, Schumann (Harmonia Mundi International), aclamat per la crítica internacional.

El cicle Intèrprets Catalans, que va estrenar el Trio de Barcelona el 22 de novembre passat, també inclou l’actuació de la pianista Maria Canyigueral (19 de febrer) amb la integral de Cançons i danses de Frederic Mompou, en diàleg amb obres encarregades a J. M. Guix, J. Magrané, V. Estapé, A. G. Abril, M. Eggert, N. Bacri, J. Gemrot, K. Gourzi i J. Phibbs. La flautista Patrícia de No, acompanyada al piano per Vesko Stambolov (25 d’abril), hi interpretarà obres de Josep Maria Guix i Philip Glass, els dos compositors convidats enguany al Palau, juntament amb obres de Mozart, Prokófiev i Doppler. I tancaran el cicle (20 juny) Miquel Ramos (clarinet), Joel Bardolet (violí), Pau Codina (violoncel) i Carles Marigó (piano), que interpretaran dues obres de Philip Glass i el Quartet per a la fi dels temps d’Olivier Messiaen.

El Quartet Gerhard inicia un projecte de llarg recorregut al Palau de la Música Catalana