clavé xxi

Aquest diumenge, 16 de juny (Sala de Concerts, 12 i 18 h), tindrà lloc el Concert de Fi de Curs de Clavé XXI, el projecte social i educatiu de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana que ja compta amb 83 formacions corals i un total de 1.900 cantaires; són infants i joves d’entitats socials i nens i nenes d’escoles de primària, majoritàriament del Districte de Ciutat Vella, d’altres barris de la ciutat i també d’altres poblacions de Catalunya, com Sabadell, Mataró, Manlleu i Banyoles. El concert s’oferirà a la sala modernista en dues sessions i en serà el públic els seus familiars. Com cada any, a més dels cors del projecte Clavé XXI, també hi participaran els cors Petits i Mitjans de l’Escola Coral de l’Orfeó Català.

El concert culmina la feina feta durant el curs i obre el Palau de la Música als veïns del barri. Enguany s’hi interpretarà l’obra infantil Gaia, una cantata interestel·lartotalment original i inèdita, que s’ha encarregat al director i compositor Xavier Pastrana, amb lletra i dramatúrgia d’Ariadna Pastor. De caràcter ecologista, està formada per dotze cançons, reunides en quatre escenes, més una cançó final que cantaran conjuntament tots els cors. Esteve Nabona, director artístic i pedagògic de Clavé XXI, ha supervisat la composició per garantir que la proposta musical s’adequava als nivells i les possibilitats musicals de les diverses franges d’edat dels cantaires de Clavé XXI. 

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana impulsa el projecte Clavé XXI, una iniciativa social i educativa que a partir de la pràctica coral té com a objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves. El projecte, que rep el patrocini de l’Obra Social “la Caixa” i la col·laboració de la Fundació Caixa d’Enginyers vinculada al Cor Juvenil Clavé XXI, va néixer el 2011 des del convenciment del gran poder de transformació personal i social de la pràctica coral i amb la voluntat d’estendre l’acció de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana al seu entorn. L’Escola Coral de l’Orfeó Català rep el mecenatge de la Fundación Banco Santander.

Per la seva banda, el projecte Cors de Ciutat Vella, sorgit del Pla Educatiu d’Entorn del Raval, s’ha estès com un projecte social, educatiu i cultural a les escoles i entitats del Districte. Més d’una trentena de cors integrats per infants i joves del Districte de Ciutat Vella i del barri del Besòs participen en el concert final al Palau de la Música, que tanca un any de feina en el qual mitjançant el cant coral han après a conviure i a relacionar-se més entre ells. El projecte Cors de Ciutat Vella, adscrit al Clavé XXI, rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona, sota la supervisió de l’Escola de Músics JPC.

El Projecte Social del Palau, Clavé XXI, estrena una cantata infantil amb 1.900 cantaires en el Concert de Fi de Curs