El proper 14 de gener, a les 20.30 h, el pianista José Menor inaugurarà al Petit Palau el nou cicle de concerts Intèrprets Catalans al Palau amb un concert en què interpretarà tres obres del compositor resident del Palau, Joan Guinjoan, que per la seva cronologia i estil responen a tres estadis de la seva evolució creativa.

Menor, que ha enregistrat en dos volums la integral de l'obra pianística de Guinjoan, completarà el concert amb tres escenes de Goyescas, estrenades l'any 1914 al mateix Palau de la Música Catalana i el virtuosístic Llibre II de la suite Iberia d'Isaac Albéniz, que es conserva al Centre de Documentació de l'Orfeó Català. Un programa eclèctic per donar bona mostra del talent d'un dels pianistes catalans més internacionals i destacats de la seva generació.

Aquest és l'inici d'un cicle de cinc concerts nascut amb la voluntat de presentar el bo i millor dels músics del nostre país i d'oferir al públic la possibilitat d'apropar-se al talent de Jordi Savall, ambaixador de la viola de gamba (13 de maig, Sala de Concerts), Miquel Farré, degà dels pianistes (24 d'abril, Petit Palau), el Piano Quartet amb els germans Claret (21 de març, Petit Palau) i el ja consagrat Quixote Quartet (28 de febrer, Petit Palau).

Aquests concerts volen, a més d'obrir el Palau als músics més destacats del país, acostar al públic els compositors catalans, tot reivindicant i enfortint la nostra identitat musical, tan important en uns moments en què la cultura es veu amenaçada per l'actual situació econòmica i social.

El pianista José Menor obre el nou cicle Intèrprets Catalans al Palau amb obres de Joan Guinjoan