20200519-Adria-Blanco

El proper dilluns 23 de maig, a les 20 h, el jove pianista Adrian Blanco, apassionat de la música contemporània, presentarà al Petit Palau la integral de l’obra per a piano de Joan Magrané, compositor convidat del Palau la Temporada 21-22.

Una oportunitat per sentir en una sola sessió aquestes peces per a teclat d’un dels compositors contemporanis catalans amb més projecció, de la mà d’un artista reconegut  per la crítica com un dels joves talents del repertori contemporani. El Palau aposta novament pel nou repertori i pel jove talent en un concert corresponent al cicle Petit Palau Cambra.

Són obres breus, de caire intimista i molt personal, on Magrané estableix un diàleg amb les diverses tradicions d’on beu, cosa que ha esdevingut un dels leitmotiv de la seva encara breu però intensa carrera”, segons el que explica Aurèlia Pessarrodona, Doctora en musicologia i cantant al programa de mà del concert.

El programa s’inicia amb Visions, obra del 2011 que parteix de fragments de versos de sant Joan de la Creu, santa Teresa de Jesús i Fray Pedro de Encinas que encapçalen cada moviment. Un regust espiritual es que es manté en les dues obres següents, inspirades en Frederic Mompou, nom clau del que Magrané anomena la seva “antologia sentimental” de la música catalana: Encantaments (2013) i Cançó i dansa (2017). Seguiran Doble i Fulls d’àlbum que exploren altres referents de la cultura catalana, mentre que Dues peces mostra la connexió de Magrané amb la rica tradició pianística germànica. Per últim, Blanco ens oferirà les quatre Fantasiestücke (2018-2020), obres concebudes des d’un prisma especialment schumannià.

El pianista Adrian Blanco presenta al Petit Palau dilluns vinent la integral de l’obra pianística de Joan Magrané, compositor convidat de la temporada