Duo-Piccotti-Puig

El dimecres 18 d’octubre (Petit Palau, 19.30 h), el Duo Piccotti-Puig, format per Federico Piccotti, violí, i Marta Puig, piano, oferiran un concert al Petit Palau en homenatge a Pablo Picasso per posar en valor la seva tasca artística amb la creació de decorats i vestuaris de produccions musicals i ballets del seu moment. Amb el títol “Recordant Picasso”, aquest concert del cicle Petit Palau Cambra forma part dels actes de l’Any Picasso, organitzats pel Museu Picasso, en commemoració del cinquantè aniversari de la mort de l’artista i presenta obres de Falla, Stravinsky, Satie i Debussy, artistes amb els quals va col·laborar l’artista malagueny en diversos espectacles.

El concert inclourà la “Suite núm. 2” del ballet El sombrero de tres picos de Manuel de Falla, obra que l’empresari Serguei Diaghilev i els seus Ballets Russos van presentar a Londres el 1919 amb decorats i vestuari de Picasso. La “Suite núm. 2” “consta de la Danza del vecino, la Danza del molinero i la Danza final, en què Falla desplega tota la seva inspiració rítmica i melòdica”, segons el què explica el musicòleg Manel Careijo al programa de mà del concert. I la “Suite italiana” del ballet Pulcinella de Stravinsky, estrenat pels Ballets Russos de Diaghilev amb coreografia de Massine i decorats de Picasso; “el 1925 neix la Suite italiana per a violí i piano, música que sorprèn pel seu caràcter malenconiós alhora que despreocupat”, explica Cereijo. El concert també inclourà 3 Gymnopédies de Satie, obres per a piano impregnades dels “aromes i colors suggeridors”, característics de la música del compositor, en què “es redueix la música a la seva essència fugint dels artificis, lluny de la intensitat passional del darrer romanticisme”. Cal recordar que Picasso va col·laborar amb Satie en la decoració de dos dels seus ballets; i el Prélude à l’après-midi d’un faune de Debussy, ballet amb coreografia de Vaslav Nijinski i novament decorats de Picasso, “dansa d’harmonies sensuals, neix de la poesia de Mallarmé i es converteix en un dels ballets fundacionals de l’art coreogràfic modern” en què el compositor “s’allunya del llenguatge del moment per inventar-ne un de nou”.

Sobre els intèrprets

Nascut a Roma, Federico Piccotti es diploma a l’Accademia Nazionale di Santa Cecilia de la seva ciutat on als 17 anys obté el grau superior amb la màxima distinció i menció d’honor. Continua els seus estudis amb Sonig Tchakerian, en un curs de perfeccionament a l’Accademia; a la Guildhall School of Music & Drama de Londres aconsegueix el màster amb menció d’honor amb el mestre David Takeno, sent becat íntegrament per l’escola. Ha actuat en importants sales de concerts i ha estat premiat i assolit primers premis en concursos nacionals i internacionals. Des del 2022 és membre de l’Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia di Roma i ha col·laborat regularment amb orquestres com la London Symphony Orchestra, l’Orquestra del Liceu, l’Orchestra della Svizzera Italiana i l’orquestra del Palau de les Arts de Valencia. Toca un violí Nicholas Harmand del 1780.

Nascuda a Barcelona, Marta Puig és definida com una “pianista d’una immensa sensibilitat” i amb una sonoritat “apassionada i compromesa”. Rep, amb les màximes qualificacions, el Guildhall Artist Master a la Guildhall School of Music and Drama de Londres amb el pianista britànic Peter Bithell. Ha estat premiada en nombrosos concursos nacionals i internacionals en la modalitat de solista i cambra en diferents països com Espanya i el Regne Unit, destacant el concurs internacional Norah Sande Award a Eastbourne. Les seves interpretacions han estat enregistrades i emeses per Catalunya Música i per Radio Nacional de España. Combina la seva carrera com a solista amb la música de cambra i el lied, tocant en importants sales de concert a Anglaterra, Itàlia, Espanya o Suïssa. Ha estat artista resident a La Pedrera durant la temporada 2018-19, així com artista AIE Sociedad de Artistas Intérpretes de España durant la temporada 2021-22 que l’han portat a participar en una gira de concerts per España.

Cal destacar que el Duo Piccotti-Puig va guanyar el Premi Joventuts Musicals de Catalunya a El Primer Palau 2019.

El Petit Palau acull un concert homenatge a Pablo Picasso amb el Duo Piccotti-Puig