El Messies de Händel a Palau 100, el Festival de valsos del cicle Concerts Simfònics al Palau i el Concert de Sant Esteve amb els cors de l'Orfeó Català.

L'Orfeó Català participarà també a El pessebre de Pau Casals a L'Auditori i oferirà un concert de nadales a la plaça del Rei el 28 de desembre.

Per al mes de desembre el Palau de la Música Catalana ha programat tres concerts imprescindibles al voltant de les festes nadalenques. El primer arribarà el 19 de desembre amb l'oratori El Messies de Händel a càrrec del Cor de Cambra del Palau i l'Ensemble Matheus, sota la direcció del reconegut Jean-Christophe Spinosi. Una oportunitat de sentir la més emblemàtica obra del compositor, que s'ha mantingut als escenaris sense interrupció fins als nostres dies.

La mateixa setmana, el dissabte 22 de desembre se celebrarà el tradicional Festival de danses i valsos que anualment ofereix l'Orquestra Simfònica del Vallès. En aquesta ocasió  Xavier Puig conduirà l'orquestra en una vetllada que, amb el lema "Valsos per a la fi del món",  proposa començar el 2013 amb l'optimisme i la vitalitat de les músiques de la nissaga vienesa dels Strauss i de Txaikovski, entre d'altres.

I finalment, el 26 de desembre arribarà el Concert de Sant Esteve. Un esdeveniment ineludible de les festes nadalenques que, a punt d'arribar al seu centenari, compta amb la participació de tots els cors de l'Orfeó Català. A la primera part, els cors de l'Escola Coral cantaran Les figures del pessebre del mestre Joan Llongueres (Cor Petits i Cor Mitjans), El Noi de la Mare d'Antoni Nicolau (Cor Jove) i A Ceremony of Carols (Cor Infantil i Cor de Noies) de Benjamin Britten. A la segona part, l'Orfeó Català protagonitzarà una suite nadalenca en clau de jazz amb la col·laboració del Lluís Vidal Trio. El concert es clourà, com és habitual, amb El cant de la Senyera. Aquest any i com a sorpresa especial, l'Orfeó Català convidarà els assistents i la resta de cors a cantar juntament amb Virgínia Martínez i Salva Racero la cançó Tornarem de Lax'n'busto que ha estat adaptada per a cor i l'Orfeó ha interpretat i enregistrat per al Disc de La Marató de TV3 del 2012.

Tres propostes per gaudir de la millor música nadalenca a la sala de concerts modernista més emblemàtica del país.

Altres concerts de Nadal protagonitzats per l'Orfeó Català

A banda dels concerts programats al Palau, l'Orfeó Català participarà en altres manifestacions nadalenques de la ciutat. Així, els dies 14, 15 i 16 de desembre interpretarà juntament amb el Cor Jove de l'Orfeó Català, la Coral Canigó de Vic i l'OBC, El pessebre de Pau Casals a L'Auditori.  Una obra que supera amb escreix el tema del Naixement, ja que el relat religiós és només una excusa narrativa a partir de la qual Pau Casals va manifestar els desigs de pau i fraternitat universals.

Abans de tancar l'any, el dia 28 de desembre, a les 19 h, l'Orfeó Català oferirà per tercer any consecutiu un concert de nadales a la plaça del Rei. L'actuació, organitzada per l'Ajuntament de Barcelona en el marc de les activitats de Nadal, serà gratuïta i oberta a tota la ciutadania, tot esdevenint una oportunitat única per veure en directe l'Orfeó al cor de la ciutat de Barcelona.

El Palau de la Música Catalana proposa tres concerts nadalencs imprescindibles