Rosa Sant Jordi

¿Sabies que el Palau de la Música Catalana conté més de 2.000 roses amagades entre l’arquitectura? Amb la voluntat de descobrir-les al públic, el Palau proposa una manera única i diferent de conèixer un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, una visita guiada temàtica: La Ruta de les Flors. Durant la setmana de Sant Jordi, del 22 al 28 d’abril, els visitants podran optar per una de les 31 visites especials, que s’oferiran en català, castellà, anglès i francès, i que permetran descobrir la història del Palau, les meravelles de l’edifici i la diversitat de flors que s’amaguen entre l’arquitectura i els ornaments.

El Palau de la Música Catalana és l’edifici més significatiu de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, construït entre el 1905 i el 1908 com a seu de l’Orfeó Català i l’única sala de concerts modernista declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO. Exponent del Modernisme arquitectònic català, l’edifici i els diferents elements que l’integren estan inspirats en la natura, fet que li ha valgut també la denominació de Jardí de Pedra. Un jardí, també d’escultura, mosaic, vitrall i forja on es poden trobar fins a setze varietats de flors, entre les quals correspon a la rosa un paper protagonista, per bé que també hi ha clavells, lliris i margarides, entre d’altres. N’hi ha des de l’entrada fins a la Sala de Concerts, en llocs molt visibles com ara els vitralls i capitells i en d’altres més subtils, com el cas de les baranes i alguns poms. La visita vol acompanyar el públic en la descoberta d’aquest jardí floral i explicar-li’n el significat i la simbologia.

Amb aquesta iniciativa, el Palau de la Música Catalana ha volgut sumar-se a la celebració d’una diada tan pròpia de Catalunya com és la festa de Sant Jordi oferint una experiència única i enriquidora per als amants de la música i la cultura a través del seu símbol més universal, la rosa.

Trobareu aquí tota la informació de la visita.

El Palau de la Música Catalana presenta La Ruta de les Flors, una visita guiada temàtica durant la setmana de Sant Jordi