Segell Global Safe Site

El Palau de la Música Catalana ha obtingut la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas, un segell que verifica la implantació correcta de les mesures de seguretat vinculades a les persones, els processos i l’adequació de les instal·lacions contra el coronavirus. Amb la reobertura del Palau s’han implantat una sèrie de mesures preventives contra el coronavirus que han anat més enllà de les imposades per les autoritats sanitàries, amb l’objectiu de garantir la seguretat del públic en l’accés a la Sala de Concerts i les visites guiades. Aquesta certificació demostra que aquestes mesures han estat encertades i s’han aplicat de la manera correcta. 

La certificació ha centrat el focus de control en les actuacions que vetllen pel benestar dels assistents i professionals del Palau de la Música Catalana. En aquest sentit, el personal auditor de Bureau Veritas ha verificat in situ, i de manera exhaustiva, el control de l’aforament i l’adaptació correcta de les instal·lacions, d’acord amb les exigències sanitàries preventives requerides arran de la crisi sanitària de la COVID-19. Tot això complint amb les exigències de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Ministeri de Sanitat. Per a la consecució de la certificació Global Safe Site, el Palau de la Música Catalana ha superat l’auditoria de Bureau Veritas com a tercera part independent. Aquesta certificació, que forma part de la iniciativa internacional Reinicia el teu negoci amb BV, corrobora que la sala disposa dels procediments necessaris quant a prevenció, higiene, seguretat, neteja i desinfecció. 

 

Protocol de seguretat i mesures preventives amb motiu de la COVID-19 

El Palau ofereix al públic totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries per a la contenció i prevenció de la COVID-19 i hi va més enllà amb mesures extraordinàries per garantir que l’edifici sigui un espai lliure de coronavirus. Així, es mantenen les distàncies de seguretat entre els assistents, l’aforament és d’un terç i l’ús de mascareta hi és obligatori. S’ofereixen protocols d’accés i de sortida del recinte, es desinfecten periòdicament els espais comuns i es controla la temperatura dels visitants amb càmeres termogràfiques. Així mateix, s’han adquirit màquines de desinfecció d’ozó, comptadors de persones per garantir els aforaments; catifes higièniques desinfectants als accessos del Palau, per desinfectar les sabates; pantalles de seguretat als mostradors de Recepció, Seguretat i faristols d’acomodació, juntament amb l’adquisició de solucions hidroalcohòliques, mascaretes i guants. Finalment, aprofitant l’aturada de l’activitat, es van renovar els aparells climatitzadors de l’aire condicionat a fi d’optimitzar la purificació de l’aire dins la Sala de Concerts. 

 

Sobre Bureau Veritas 

Bureau Veritas és líder mundial en proves d’inspecció, certificació i assajos. El grup, creat el 1828, disposa de prop de 78.000 empleats i una xarxa internacional de més de 1.500 oficines i laboratoris. Bureau Veritas ajuda els seus clients a millorar la seva activitat a través de serveis i solucions innovadores, amb la missió de garantir que els seus actius, productes, infraestructures i processos compleixen amb els estàndards i les regulacions de qualitat, salut i seguretat, protecció ambiental i responsabilitat social. Bureau Veritas cotitza a la borsa Euronext París i pertany a l’índex CAC Next 20. 

El Palau de la Música Catalana obté la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas contra la COVID-19