Escape room

Aquest mes d’octubre s’ha posat en marxa l’escape room Tocata i fuga, que amb el Palau de la Música Catalana com a escenari de l’activitat suposa una nova manera de gaudir del patrimoni i dels diferents racons de l’edifici modernista, alguns dels quals fora del circuit habitual de visites (com el Centre de Documentació de l’Orfeó Català), per bé que amb dinàmiques i codis de joc propis dels escape rooms. La proposta respon a l’objectiu d’ampliar el catàleg de visites amb nous formats atractius que acostin al Palau nous públics, en el marc d’una temporada que té com a leitmotiv la paraula “Perspectives”. Es tracta d’una nova mirada sobre la història de l’Orfeó Català i l’edifici modernista que s’afegeix al catàleg de propostes que inclouen la visita lliure, la visita guiada, la visita familiar o la visita taller de dibuix Inspira.

Els visitants de Tocata i fuga accedeixen a coneixements relacionats amb la història del Palau i l’Orfeó Català amb Johann Sebastian Bach –compositor molt vinculat a la institució– i Albert Schweitzer –metge, teòleg, filòsof i reconegut organista que va tocar al Palau en diverses ocasions– com a desencadenants de l’argument. L’activitat fusiona elements de ficció amb personalitats i fites reals per viure el recinte i la seva història des d’una perspectiva innovadora.

Sobre Tocata i fuga

Els participants de l’escape room, una activitat ideada en col·laboració amb MissionLeak, formaran part d’un operatiu dels serveis secrets per acomplir una missió secreta de gran urgència: trobar els plànols d’un perillós artefacte amagats al Palau de la Música Catalana. Els participants disposen de 90 minuts per trobar els documents i destruir-los abans que caiguin en “mans enemigues”. I per aconseguir-ho hauran d’explorar el recinte modernista en una experiència única.

El Palau de la Música Catalana és l’escenari de l’escape room Tocata i fuga, una nova manera de gaudir i explorar el patrimoni de la sala modernista