Els cors de l’Orfeó Català oferiran actuacions al llarg de tota la jornada i, com a novetat, s’oferirà un taller gratuït de cant coral

El proper diumenge 21 de juny, el Palau de la Música Catalana celebrarà la tradicional Jornada de Portes Obertes, de 10 a 15 h, tot sumant-se per segon any consecutiu a les celebracions del Dia Internacional de la Música. Un esdeveniment obert a tota la ciutadania en què s’espera repetir l’èxit de l’edició passada, amb més de 5.000 visitants que van gaudir de les instal·lacions de l’edifici modernista Patrimoni de la Humanitat. La jornada, que compta amb el patrocini de Gas Natural Fenosa, suposa una oportunitat molt especial també per escoltar en directe els cors de l’Orfeó Català, que actuaran a l’escenari de la Sala de Concerts, en formació completa i en petits grups, cada mitja hora.

Com a novetat, enguany s’ofereix un taller de cant coral que impartiran Josep Vila i Casañas, director de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau, i Esteve Nabona, director de l’Escola Coral i del Cor Jove de l’Orfeó Català. Els 80 participants del taller, que s’hi poden inscriure a través d’aquest formulari, oferiran en acabar una actuació també a la Sala de Concerts i d’aquesta manera debutaran al Palau de la Música Catalana.

En aquesta jornada festiva, durant 5 hores els visitants podran accedir a la Sala de Concerts (platea i segon pis), escenari de grans concerts i esdeveniments; a la Sala Lluís Millet, l’emblemàtica sala de descans situada a la planta principal i a la seva balconada que per primera vegada s’obrirà als assistents a la jornada per gaudir del jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. També s’obrirà al públic la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, un espai íntim i acollidor on hi ha la primera pedra del Palau. Tal com ja s’ha fet els darrers anys, el Centre de Documentació de l’Orfeó Català tornarà a oferir enguany visites guiades a les seves instal·lacions, situades a la cinquena planta del Palau i que custodia fons documentals que es remunten al segle XII.

Finalment, el Bar del Foyer i el restaurant Mirador del Palau se sumen així mateix a la celebració amb preus especials per esmorzar, vermuts i menú de migdia.

 Portes Obertes 2.0
Seguint el gran èxit de convocatòria de l’any passat, les Portes Obertes també tindran protagonisme a les xarxes socials, on el Palau de la Música Catalana aplega una comunitat de gairebé 25.000 seguidors. Amb les etiquetes #PortesObertesPalau i #DiadelaMúsica es convidarà tota la ciutadania a gaudir d’una jornada festiva en companyia de familiars i amics. A més, durant el matí es promourà un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials en què es premiarà la fotografia més original amb un menú degustació per a dues persones al restaurant Mirador del Palau, per gentilesa de Singularis. 

Descomptes especials #DiadelaMúsica 
Amb motiu de la Jornada de Portes Obertes i per celebrar el Dia de la Música també s’oferirà un 10% de descompte en la compra d’entrades (tant a Taquilles com a través d’internet) per als següents quatre concerts del mes de juliol: My favorite things amb el Cor Infantil de l’Orfeó Català (02.07.2015, 21 h); Staatskapelle Berlin i Daniel Barenboim (07.07.2015, 20.30 h); el concert del contratenor Xavier Sabata (17.07.2015, 20.30 h), el Magnificat de Bach amb el Cor Jove de l'Orfeó Català (19.07.2015, 18 h) i La Venècia de Vivaldi amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català (23.07.2015, 21 h).  

El Palau de la Música Catalana celebra Portes Obertes el 21 de juny, Dia de la Música #PortesObertesPalau