COR JOVE DE L'ORFEÓ CATALÀ (c)Ricardo Ríos Visual Art

Aquest diumenge, 13 de febrer, a les 12 h, el Palau de la Música Catalana acollirà un concert protagonitzat pel Cor Jove de l’Orfeó Català i la cobla La Flama de Farners, per celebrar el centenari de la sardana Juny de Juli Garreta, composta entre els anys 1919 i 1920. Considerada una obra mestra, Garreta es va inspirar en els segadors que feinejaven i que li semblaren “un símbol del treball físic i d’identificació amb la terra”. Al Palau s’oferirà la peça original per a cobla i també una altra versió, aquesta per a cor i cobla, signada per Albert Guinovart, sobre text d’Àngela Ribas i Lacasa adaptat per Lluís Gonzàlez, i concebuda per celebrar precisament el centenari d’aquesta composició extraordinària.

En el concert de diumenge primer actuarà la cobla, sota la direcció de Marcel Sabaté, tot seguit el Cor Jove sota la batuta del seu titular, Esteve Nabona, i després ambdues formacions actuaran plegades sota la direcció també de Nabona.

Quant a la resta de composicions del programa, “ofereixen una perspectiva significativa de la música coral i per a cobla, des del wagnerisme amarat d’influències folklòriques d’Enric Morera i de la brillant sardana A Montserrat d’Antoni Pérez Moya, escrita sobre la imitació rítmica de l’antic cremallera, on trobem al·lusions gregorianes en un llenguatge modern, a la diversitat estilística de la resta d’autors, que van dels veritables mestres Joaquim Serra i Manuel Oltra (de qui enguany es commemoren els 100 anys del seu naixement), a la feina ben feta, símbol de continuïtat d’una tradició culta i popular, alhora de Martínez Comín i Marcel Sabaté”, segons el que explica el compositor i crític musical Josep Pascual al programa de mà del concert.

(fotografia del Cor Jove ©Ricardo Ríos Visual Art)

El Palau de la Música Catalana celebra 100 anys de la sardana 'Juny' de Juli Garreta amb un concert amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i la cobla La Flama de Farners