El proper dilluns, 13 de maig de 2013, a les 20.30 h, Jordi Savall actuarà al Palau de la Música Catalana, després d'alguns anys d'absència, per oferir en solitari un recital de viola de gamba titulat "La viola de gamba a la cort i a l'exili".

Savall és un dels catalans més universals i figura cabdal en l'àmbit de la interpretació de la música antiga. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs de l'actual revaloració de la música històrica, tot demostrant que la música antiga no ha de ser necessàriament elitista i que interessa a un públic de totes les edats cada vegada més divers i nombrós.

En el concert de dilluns, inclòs en el cicle Intèrprets Catalans que organitza el Palau i també en el XXXV Festival de Música Antiga de Barcelona, Savall interpretarà un programa en què les músiques de la cort s'estructuren en forma de mosaic amb peces d'inspiració francesa o italiana, agrupades per afinitats tonals, d'estil o caràcter.  En la segona part del recital es presentaran músiques de l'exili: músiques conservades en les tradicions orals de les veus, gaites, flautes, arpes i violins, tan populars a Escòcia i Irlanda, que al llarg dels segles XVIII i XIX van viatjar amb els emigrants a Amèrica del Nord que fugien de les terribles crisis de treball i de fam que periòdicament vivien aquests països.

El Palau de la Música Catalana acollirà dilluns un recital de Jordi Savall