El proper divendres, 12 d'abril, a les 20.30 h, el cicle Palau 100 commemorarà el centenari del naixement del compositor anglès Benjamin Britten amb un concert en què l'European Union Youth Orchestra, conduïda pel destacat director rus Vladimir Ashkenazy, interpretarà la seva suite Montjuïc, una peça escrita a quatre mans amb Lennox Berkeley, després d'una estada a Barcelona de tots dos compositors; i també n'oferirà el Concert per a violí i orquestra, que comptarà amb la participació del virtuós violinista Daniel Hope.

L'orquestra, immersa en una gira europea de quinze concerts per Suïssa, Itàlia, Polònia i Espanya, abordarà en la segona part del concert les suites 1 i 2 de l'obra Daphnis et Chloé de Maurice Ravel. Un bon resum de la partitura més monumental d'aquest compositor en la qual va desplegar tot el seu geni orquestrador.

La formació, integrada per músics de gran talent entre 14 i 25 anys dels 27 estats membres de la Unió Europea, oferirà a Barcelona el seu primer concert a l'Estat espanyol, on té previst actuar també a Oviedo, Sant Sebastià, València i Alacant. "La Jove Orquestra de la Unió Europea pot aportar una nova visió optimista i positiva a la situació cultural del moment. Veure que un projecte com aquest pot ser una realitat i tira endavant és, probablement, una font d'esperança i d'inspiració per a molta gent", explica la violoncel·lista Marta Pelejero, una dels 8 membres espanyols de la formació.

El Palau commemora el centenari de Britten amb un concert de l’European Union Youth Orchestra sota la direcció de Vladimir Ashkenazy