Il·luminació Palau 2019

L’encesa oficial de llums es farà dimecres, 11 de desembre a les 19.30 h, amb una cantada de nadales a càrrec del Cor Infantil de l’Orfeó Català a la Plaça del Palau.

Els concerts destacats d’aquest Nadal són el debut al Palau de Jakub Józef Orliński, l’Oratori de Nadal a càrrec de Jordi Savall, el Festival de valsos i danses amb l’OSV i les propostes familiars Twinkle Twinkle Baby’s Star, Visitem i experimentem el Palau i Flamenkat.

El Palau de la Música Catalana celebra el nadal estrenant una nova il·luminació que se centra en la torre de l’edifici que dona a la Via Laietana, que s’ha il·luminat per primera vegada de dalt a baix. El Palau se suma així a la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona de reforçar la il·luminació al centre de la ciutat. A més, amb la seva nadala, el Palau desitja bones festes a tothom i un 2020 ple de llum (podeu descarregar-vos la nadala aquí).

L’encesa oficial es farà el proper dimecres, 11 de desembre, a les 19.30 h i per a l’ocasió el Cor Infantil de l’Orfeó Català, dirigit per la seva titular, Glòria Coma i Pedrals, oferirà una actuació oberta a tothom amb nadales a la Plaça del Palau.

 

Programació de concerts

Quant a la programació artística, cal destacar el debut al Palau de l’aclamat contratenor Jakub Józef Orliński (16 de desembre), el qual, acompanyat d’Il Pomo d’Oro, ens delectarà amb obres de Cavalli, Boretti, Scarlatti, Bononcini, Händel i Hasse, entre d’altres. Els dies 17 i 18 arribarà l’Oratori de Nadal de Bach, un encàrrec del Palau a Jordi Savall, que per primera vegada i al capdavant de les seves formacions dirigirà aquesta obra que forma part del repertori imprescindible d’aquestes dates. També la Simfònica del Vallès se suma a les festes amb el tradicional Festival de valsos i danses (21 i 22 de desembre) amb l’alegria i la màgia del ball circular de la família Strauss. Tancarà l’any musical el tradicional Concert de Sant Esteve (26 de desembre) amb els cors de la família coral de l’Orfeó Català, que un any més ha exhaurit localitats però que es podrà seguir en directe com és habitual a través de TV3 i Catalunya Música.

Per a tota la família, durant les festes de Nadal, el Palau proposa l’espectacle infantil fins a cinc anys Twinkle Twinkle Baby’s Star (21, 22, 28, 29 i 30 de desembre) amb cançons, jocs i dites de tradició anglesa i repertori tradicional català des d’una visió musical moderna i eclèctica. També durant aquestes dates es programa Visitem i experimentem el Palau (28 i 29 de desembre, i 3 i 4 de gener), un recorregut guiat per un dels edificis modernistes més emblemàtics de Catalunya declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO que inclou una activitat plàstica experimental amb alguna de les tècniques artístiques que s’hauran observat durant el recorregut. Ja al gener, concretament dissabte 4 de gener, la proposta per a famílies és Flamenkat, un homenatge a la pluralitat d’estils característics del flamenc amb pals tradicionals, com soleares, martinetes, alegries, tangos i buleries, i la música clàssica de grans compositors que es van inspirar en aquestes sonoritats (per a infants a partir de sis anys).

 

Regala(’t) Palau i calendari d’advent

A més, el Palau de la Música Catalana posa a disposició dels melòmans una bateria de propostes per regalar aquest Nadal. Abonaments de cicles de temporada, itineraris Obertura d’iniciació a la clàssica, packs a mida entre l’oferta de concerts del 2020 i les diverses possibilitats del Xec Regal. Més informació aquí.

També aquest desembre el Palau compta amb el seu propi calendari d’advent: 24 promocions relacionades amb 24 concerts de la temporada actual. Un calendari que es pot seguir cada dia online en aquest enllaç.

El Palau celebra el Nadal estrenant il·luminació i amb una programació especial durant les festes