vibe35 1

Sis equipaments públics (Mercat de les Flors, Teatre Lliure, Gran Teatre del Liceu, Teatre Nacional de Catalunya, L’Auditori i el Palau de la Música) s’han posat d’acord per engegar una iniciativa única: un projecte conjunt per crear nous públics joves i potenciar iniciatives educatives i socials. L’objectiu és treballar per a la creació de nous públics d’aquests sectors.

Vibe 35, una setmana de cultura per a joves d’entre 18 i 35 anys

El primer projecte engegat conjuntament és Vibe35, una programació especial que cada equipament ofereix per joves d’entre 18 i 35 anys a preus molt reduïts (entre 10 i 20€). Aquesta programació inclou un espectacle o concert a cadascun dels 6 equipaments i un "aftershow" en col·laboració amb diverses empreses i entitats culturals com ara el Sònar, el Primavera Sound, el Festival Cruïlla, el Razzmatazz o el Nitsa/Apolo.

La voluntat és acostar la programació dels 6 equipaments al públic jove oferint espectacles de dansa, teatre i concerts de música clàssica i òpera, a un preu reduït des del 21 d’octubre a l’1 de novembre. Totes les propostes tenen una cosa en comú: al finalitzar l’espectacle s’ofereix als joves gaudir dels diferents espais de cada institució amb actuacions musicals d’ambient o discjòqueis proposats de la mà dels principals festivals de música moderna i clubs de la ciutat.

Amb el lema "Vibe35, a l’octubre vibra amb al cultura" (www.vibe35.cat), els 6 equipaments han iniciat una campanya de comunicació dirigida a aquest públic. La campanya, que compta amb un spot, un microsite i material gràfic, preveu dos períodes de venda d’entrades:

  • Del 3 al 10 d’octubre, venda preferent per qui s’apunti per rebre informació a través del microsite.

Del 10 d’octubre en endavant, venda a tots els webs dels equipaments.

Programació del 21 d’octubre a l’1 de novembre

La programació Vibe 35 comença el 21 d’octubre al Mercat de les Flors i s’acaba l’1 de novembre al Palau de la Música Catalana. Els espectacles que formen part de Vibe 35 son:

21/10 Bate Fado + aftershow amb Unai Muguruza en col·laboració amb Primavera Sound, al Mercat de les Flors

22/10 Sun & Sea + aftershow amb Sama Yak en col·laboració amb Nitsa/Apolo i Maria Arnal DJ set, al Teatre Lliure de Montjuïc

26/10 Il Trovatore + aftershow amb un DJ en col·laboració amb el Sònar i food stands, al Liceu

27/10 Assaig sobre la ceguesa + aftershow amb Kyne + DJ Krea en col·laboració amb Razzmatazz, al TNC

29/10 Pol Batlle i Rita Payès + Marina Herlop + aftershow amb LANAV en col·laboració amb Primavera Sound, a L’Auditori

31/10 Metropolis + aftershow amb Magalí Datzira amb el festival Cruïlla, al Palau de la Música Catalana

01/11 Don Giovanni + la Simfònica del Vallès + aftershow amb Clara Andrés amb el festival Cruïlla, al Palau de la Música Catalana

Consulteu aquí la programació.

Un projecte educatiu comú

D’altra banda, els 6 equipaments nacionals han unit esforços dels seus serveis educatius per fomentar el valor educatiu de la cultura, creant ponts i fent de mediadors entre el sector cultural i l’educatiu. Entre els objectius més destacats hi ha el foment de la formació, el debat i la creació de recursos educatius adreçats a tota la comunitat educativa i, d’altra banda, l’objectiu de donar més visibilitat a l’oferta educativa dels sis equipaments nacionals, facilitant-ne l’accés a la participació.

Així doncs, es crearà una plataforma web (que estarà en línia a mitjans de l’any vinent) que inclourà la programació de totes les activitats educatives que ofereixen els sis equipaments, la creació d’itineraris compartits i l’organització d’unes jornades de formació pel professorat d’escoles i/o instituts.

Aquest portal web vol esdevenir el punt de referència de totes les activitats educatives que es programin des del sis equipaments i, a la llarga, de totes les institucions culturals que tinguin interès en participar-hi, amb la voluntat de difondre les activitats de manera més eficient i unificada i d’agilitzar els processos de reserva, compra i facturació de les activitats educatives dels sis equipaments.

Un dels eixos de la plataforma és la creació d’itineraris que plantegen la possibilitat de traçar ponts entre les programacions escolars i l’oferta educativa dels 6 equipaments.

Un altre eix del projecte seran les formacions de professorat anuals. Aquestes sessions es focalitzaran en potenciar el valor educatiu i transformador de les arts escèniques a través de tallers i ponències per part d’experts en el sector i un banc de recursos pedagògics i didàctics per treballar amb les arts en viu als centres escolars.

Intercanvi d’experiències entre els projectes socials

Finalment, dins d’aquest projecte inèdit i comú dels 6 equipaments es desenvoluparà també una plataforma d’intercanvi d’experiències entre els projectes socials de cada institució, per tal d’explorar possibles vies de col·laboració futures i especialment compartir estratègies per a una millor accessibilitat del sector a la cultura.

Totes aquestes iniciatives parteixen de la indicació del Departament de Cultura que els 6 equipaments nacionals col·laboressin plegats per treballar nous públics. La quantia parteix d’una subvenció del Ministeri de Cultura, incorporada al pressupost durant la negociació pressupostària de l’any passat.

El Mercat, el Lliure, el Liceu, el TNC, L'Auditori i el Palau, junts en la creació de nous públics