DUNFORD, Thomas (c) Antoni Bofill

El proper dijous, 6 de juny (Petit Palau, 20 h), el llaütista Thomas Dunford, considerat “l’Eric Clapton del llaüt” per la «BBC Magazine», oferirà el tercer dels quatre recitals previstos en el decurs de quatre temporades al Palau de la Música Catalana. Un projecte de llarg recorregut en què aquest reconegut artista interpreta la integral de la música per a llaüt de Johann Sebastian Bach, a més de transcripcions per a llaüt fetes pel mateix compositor i altres transcripcions posteriors de peces del Kantor de Leipzig.

Per al concert, que pertany al cicle Palau Bach, Dunford ha escollit la transcripció per a llaüt de dues de les sis Suites que Bach va compondre originalment per a violoncel i que va recuperar Pau Casals. Començarà el concert amb la Suite per a violoncel núm. 5, en Do menor, BWV 1011, transcrita per a llaüt pel mateix Bach. El concert, que tindrà una durada de 60 minuts sense pausa, es clourà amb la Suite per a violoncel núm. 3, en Do major, BWV 1009.

La cita suposa tota una oportunitat per descobrir aquest jove músic nascut el 1988 que es va presentar en solitari al Palau l’any 2017. Dunford és col·laborador habitual de Les Arts Florissants, Pygmalion, Il Pomo d’Oro i Cappella Mediterranea, entre altres prestigioses formacions. Ha actuat en recitals al Carnegie Hall i al Frick Collection de Nova York, Wigmore Hall de Londres, Kennedy Center de Washington, Vancouver Recital Society, Cal Performances a Berkeley, Banff Center, Palau de la Música Catalana, TAP de Poitiers, WDR de Colònia, Opéra de Bordeus, Salle Gaveau i Salle Cortot a París, i als festivals de Saintes, La Folle Journée de Nantes, Utrecht, Maguelone, Froville, Radio France de Montpeller, Innsbruck i Salzburg. El seu segon enregistrament amb la mezzosoprano Anna Reinhold, Labirinto d’amore, va rebre un premi Choc de la revista «Classica». El 2018 va fundar el conjunt barroc Jupiter, del qual és el director artístic.

El llaütista Thomas Dunford interpreta Bach en el tercer dels quatre recitals que ofereix al Palau en quatre temporades