El proper dilluns, 21 de gener, a les 20.30 hores, el gran pianista austríac Rudolf Buchbinder oferirà una vetllada de música romàntica al Palau de la Música Catalana, dins del cicle Palau 100, amb la interpretació d'obres de Franz Schubert i Robert Schumann.

En la primera part del seu recital, Buchbinder, considerat un dels darrers intèrprets de l'escola alemanya romàntica, abordarà els Impromptus, op. 142, quatre peces acabades el 1828 que Schubert no va veure mai editades, ni va poder constatar que esdevindrien una referència del repertori pianístic i serien bàsiques per al desenvolupament de l'expressió pianística en la història de la música.

La segona part estarà consagrada a Schumann, que a més de ser un gran compositor i pianista fou un reconegut i influent crític musical que va acollir amb entusiasme els Impromptus de Schubert. Buchbinder n'interpretarà els Estudis simfònics, una gran aportació a la literatura de variacions per a piano i que van ser estrenats l'any 1837 amb gran èxit a la Gewandhaus de Leipzig.

Buchbinder, convidat pels festivals i les orquestres més rellevants del món,  va debutar als deu anys al Musikverein de Viena. Pianista que posa l'èmfasi en un estudi meticulós de les fonts musicals, posseeix 35 edicions completes de les Sonates de Beethoven, a més d'una copiosa col·lecció de partitures autògrafes, primeres edicions i documents originals.

El gran pianista austríac Rudolf Buchbinder oferirà una vetllada de música romàntica a Palau 100 el proper dilluns 21 de gener