Es tracta de la primera òpera en què participa el cor i tindrà lloc els dies 26 i 27 de maig al Petit Palau

El 26 i 27 de maig de 2013, a les 21 h, el Cor Jove de l'Orfeó Català protagonitzarà l'òpera Dido & Aeneas de Henry Purcell. L'òpera, amb direcció escènica de Marc Rosich i direcció musical d'Esteve Nabona, serà la primera en què participa el Cor Jove i se celebrarà al Petit Palau, escenari que també s'estrena en una producció d'aquestes característiques.

Es tracta d'un projecte del Cicle Coral Orfeó Català en col·laboració amb el Festival d'Òpera de Butxaca i Nova Creació, inclòs en el Festival de Música Antiga de Barcelona, en què Rosich ha volgut oferir una proposta dramàtica centrada en el component humà. Segons el dramaturg, ha estat un gran repte i una oportunitat perquè el cor "trenqui el posat seriós darrere els faristols a què estan acostumats els cantaires i deixar que les emocions de què tota òpera està amarada traspassin expressivament no només a la veu, sinó també al cos, en forma de moviment". El repartiment de solistes inclou Elisenda Arquimbau (Dido), Esteve Gascon (Aeneas), Jordi Domènech (Sorceress) i solistes del cor en els papers de Belinda, segona dona, mariner i bruixes.

Dido & Aeneas és una fita per als cantaires de la formació, que porten treballant en la part musical de l'espectacle des de mitjan febrer, dirigits pel seu titular, Esteve Nabona, i que han col·laborat amb Rosich a partir del 8 d'abril per aprofundir en la part escènica. El muntatge servirà també per copsar les possibilitats del Petit Palau com a teatre, en un espectacle en què l'orquestra barroca mallorquina Ars Musicae acompanyarà el cor des del fossat i l'escenografia tindrà recreacions audiovisuals d'un dels cantaires del cor, Aleix Viadé.

El Cor Jove de l’Orfeó Català protagonitza l’òpera Dido & Aeneas de Purcell, amb direcció escènica de Marc Rosich