El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l'orquestra belga Il Fondamento actuaran demà dimarts, 5 de març, a la Sala de Concerts de l'Orquestra Filharmònica de Varsòvia (Warsaw Philharmonic Concert Hall) per oferir El Messies de G. F. Händel sota la direcció de l'oboista i titular de l'orquestra, Paul Dombrecht.  El Messies, una de les obres més populars de la història de la música, va ser estrenada durant la Setmana Santa de l'any 1.742 a Dublín. L'oratori, que clou amb la referència a la mort i resurrecció de Crist, s'interpretarà demà emmarcat en el període de la Quaresma.

"Per al Cor de Cambra és molt gratificant retrobar-nos amb Il Fondamento i el seu director, Dombrecht, en la que serà la primera de les tres col·laboracions d'enguany", explica Josep Vila i Casañas, director del cor. I és que el proper diumenge 24 de març, ambdues formacions actuaran a la 52a edició de la "Semana de Música Religiosa de Cuenca" amb Der Sterbende Jesus d' A. Rosetti; mentre que el dia 7 de juny de 2013 oferiran novament El Messies al Festival Händel de Halle, ciutat natal del compositor.

Amb una voluntat clara d'internacionalització, el Cor de Cambra del Palau és des de 2010 membre de la Xarxa Europea de Cors de Cambra professionals d'Europa (TENSO). Considerada com una de les formacions de més prestigi de l'Estat espanyol, la seva missió és cultivar i promoure la música coral universal, amb especial atenció a la nova creació i a la recuperació del patrimoni musical català. El cor, fundat l'any 1990 per l'Orfeó Català, rep el suport de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Cor de Cambra del Palau viatja a Varsòvia per interpretar El Messies de Händel amb l’orquestra Il Fondamento