El proper dissabte, 26 de gener, a les 19 hores, el Cor de Cambra del Palau, sota la direcció de Josep Vila i Casañas, oferirà a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, en la segona cita de la seva programació pròpia, un concert que és una mostra de tres tradicions musicals de la Mediterrània. És, doncs, una oportunitat per apropar-nos a les arrels de la nostra música per mitjà de l'ensalada El fuego de Mateu Fletxa, temes de la Nova Cançó i cançons populars catalanes de l'època de la presència musulmana, arranjades per Feliu Gasull.

El concert començarà amb El fuego, una de les cèlebres ensalades de Mateu Fletxa el Vell. De caràcter festiu i humorístic, el text reflecteix un enfrontament entre les forces del bé i el mal.  Continuarem amb quatre versions per a cor a cappella de temes de la Nova Cançó: concretament, de Joan Baptista Humet, Lluís Lach, Maria del Mar Bonet i Joan Manuel Serrat, arranjades per compositors actuals (Joan Albert Amargós, Jordi Domènech, Mariona Vila i Josep Vila, respectivament) i encarregades el 2010 pel cor Lieder Càmera per al seu projecte sobre la Nova Cançó.

Ja en la segona part, el Cor, juntament amb un conjunt instrumental liderat per Feliu Gasull, interpretarà vuit cançons populars catalanes, arranjades pel mateix Gasull, que daten de l'època de la dominació musulmana sobre la Península Ibèrica i on s'identifica l'empremta melòdica i el rerefons harmònic inconfusible de les músiques d'origen aràbic.

El Cicle Cor de Cambra, amb un programa de tres concerts, és una aposta que se suma a altres propostes de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, a fi de vetllar pel conreu i la promoció de la música coral i que contribueix a situar el cant coral en una posició central en les activitats del Palau.

El programa "Tres colors mediterranis" forma part de la temporada 2013 de la Unió Europea de Radiodifusió (UER).

 

 

 

 

El Cor de Cambra del Palau oferirà un mostra de música mediterrània al Palau