El contratenor català Xavier Sabata actuarà al Palau de la Música Catalana el 28 de maig de 2013, a les 20.30 h, dins del cicle Palau 100, per presentar a l'Estat espanyol el seu darrer treball: Händel Bad Guys. El disc, produït per la discogràfica Aparté, ha comptat amb la col·laboració des de l'inici del Palau de la Música Catalana.

Acompanyat de l'orquestra Il Pomo d'Oro, especialitzada en la interpretació amb criteris històrics i instruments originals, dirigida per Riccardo Minasi, Sabata ha fet en aquest àlbum un original compendi de les àries interpretades pels personatges "dolents" de les òperes de Georg Friedrich Händel. El compositor alemany va reservar algunes de les àries més especials precisament a aquests protagonistes més perversos.

És un plaer per al Palau de la Música Catalana presentar, dins del cicle estrella organitzat per la seva Fundació, no només aquells artistes amb una trajectòria consolidada i reconeguts pel públic de la ciutat, sinó també altres talents que amb la seva feina ja estan excel·lint arreu del món, com és el cas de Xavier Sabata, una de les veus catalanes més internacionals. El concert està integrat en la programació del Festival de Música Antiga de Barcelona.

Sabata, artista exclusiu de Parnassus, és un habitual dels teatres d'òpera, festivals i auditoris internacionals. Aquesta temporada ha col·laborat amb nou orquestres europees, entre les quals Les Arts Florissants, i ha actuat al Théâtre des Champs-Élysées i a la Konzerthaus de Viena, entre altres sales de concerts. Es va formar a l'Institut del Teatre de Barcelona en  art dramàtic, però aviat es va dedicar a altres disciplines artístiques: saxòfon, cant tradicional i lied. En la seva faceta d'actor ha participat en obres de teatre i musicals de diverses companyies de l'Estat, tot actuant al Teatre Lliure i al Teatre Nacional de Catalunya.

El contratenor Xavier Sabata presenta al Palau de la Música Catalana el seu disc "Händel Bad Guys"