L'Orfeó Català estrenarà cinc nadales en estil jazz amb el Lluís Vidal Trio

Els cors de l'Escola Coral retran homenatge als mestres Joan Llongueres i  Antoni Nicolau i a Benjamin Britten

El concert es clourà amb la cançó Tornarem, que ha format part del Disc de La Marató de TV3, i amb El cant de la Senyera

El proper dimecres, 26 de desembre, a les 19 h, el Palau de la Música Catalana acollirà el Concert de Sant Esteve amb la participació de tota la família coral de l'Orfeó Català. Més de 250 cantaires s'uniran per oferir un any més, en el 99è aniversari del concert, una àmplia mostra de música nadalenca que comprendrà des del repertori tradicional amb la interpretació d'obres de Joan Llongueres, Antoni Nicolau i Benjamin Britten amb la veu dels cors de l'Escola Coral de l'Orfeó Català, fins a l'estrena de cinc nadales en estil jazz amb el lema "Un Nadal en jazz", interpretades per l'Orfeó Català i el Lluís Vidal Trio. El concert es clourà, com és habitual, amb El cant de la Senyera. Aquest any, i com a sorpresa especial, l'Orfeó Català convidarà els assistents i la resta de cors a cantar juntament amb Virgínia Martínez i Salva Racero la cançó Tornarem de Lax'n'busto que ha estat adaptada per a cor i que l'Orfeó ha interpretat i enregistrat per al Disc de La Marató de TV3 del 2012.

Cors de l'Escola Coral

Amb els més menuts, el Cor Petits i el Cor Mitjans de l'Orfeó Català, gaudirem de les emblemàtiques Figures del pessebre del mestre Joan Llongueres. Una obra que des que es va estrenar va convertir-se en la composició per a infants més celebrada d'un dels grans pedagogs de principis del segle XX a Catalunya i en la qual es copsa la frescor i la subtilesa de la vessant poètica i compositiva del mestre Llongueres, gran amic i col·laborador del nostre fundador Lluís Millet.

Una altra figura cabdal de la nostra història, Antoni Nicolau i Parera, se'ns farà present amb les veus del Cor Jove, que interpretaran Lo Noi de la Mare. Una magnífica glossa basada en la coneguda cançó popular catalana de Nadal sobre els versos del poema de Jacint Verdaguer, que han contribuït a fer d'aquesta composició una de les obres cabdals del repertori coral català.

L'any vinent es compliran els cents anys del naixement de Benjamin Britten. Amb ànim de preludiar aquest important aniversari, el Cor Infantil i el Cor de Noies sumaran efectius per oferir-ne el seu opus 28, A Ceremony of Carols. Aquesta subtil composició nadalenca per a cor de veus blanques, solistes i arpa fou escrita l'any 1942 a partir d'un recull de textos antics, alguns d'anònims, de  poetes dels segles XV i XVI.

Cor de l'Orfeó Català

El concert continuarà  amb l'actuació de l'Orfeó Català que interpretarà l'obra Lux Fulgebit, basada en textos de la Segona Missa de la Nativitat i composta pel director de l'Orfeó, Josep Vila i Casañas, expressament per a aquest concert. La monumental Ave Maria per a cor mixt a set veus, una de les obres més universals de l'austríac Anton Bruckner, completarà aquest primer bloc de música sacra.

Amb la interpretació de La sardana eterna, el cor retrà homenatge al mestre Josep Viader i Moliner, figura cabdal de la música gironina que ens va deixar el mes d'octubre passat  a l'edat de noranta-quatre anys.

Seguint la tradició d'encàrrecs amb què l'Orfeó ha contribuït, des del seu inici, a incrementar el seu repertori i a promoure la creació dels nostres millors compositors, el cor oferirà enguany una nova estrena: amb el lema "Un Nadal en jazz", presentarà cinc nous arranjaments de nadales tradicionals compostos per Mariona Vila i Lluís Vidal. El gènere jazzístic aportarà un nou color al concert gràcies a la presència a l'escenari del Lluís Vidal Trio.

I ja fora de programa, el concert es clourà, com és habitual, amb El cant de la Senyera. Aquest any, i com a sorpresa especial, l'Orfeó Català convidarà els assistents i la resta de cors a cantar juntament amb Virgínia Martínez i Salva Racero la cançó Tornarem de Lax'n'busto que ha estat adaptada per a cor i que l'Orfeó ha interpretat i enregistrat per al Disc de La Marató de TV3 del 2012.

El concert s'emetrà en directe per Catalunya Música. El mateix dia 26 a les 22 h s'emetrà pel Canal 33 i el dia 28 de desembre per TV3 a les 10.30 h.

El Concert de Sant Esteve amb la família coral de l’Orfeó Català proposa un programa que va des de la tradició al jazz