SCHIFF, András ©Nicolas Brodard

Divendres que ve, 9 de febrer (Sala de Concerts, 20 h) el pianista hongarès András Schiff, un dels intèrprets més rellevants del moment i molt estimat pel públic del Palau de la Música Catalana, torna una vegada més a la sala modernista convidat al cicle Palau Piano. Schiff oferirà un recital que inclourà obres dels seus compositors predilectes i que presentarà personalment al públic. “Schiff compara la confecció d’un programa de concert amb l’art de la cuina. Com si fos un gran xef ell elabora els recitals amb música de Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn i Brahms. També amb Janaček –de qui sempre ha admirat la seva manera de compondre– i Bartók”, segons el què explica el crític musical Lluís Trullén al programa de mà del concert.

“Des del període de postpandèmia, Schiff dissenya els seus recitals com un «menú» sorpresa per al públic. Al Palau oferirà música de Bach, Haydn, Mozart i Beethoven i es dirigirà al públic en italià”, detalla Lluís Trullén. Schiff parlarà de les obres, i potser, com ha fet en altres recitals en el darrer any, de cultura, societat i potser fa alguna referència política”. La darrera visita d’András Schiff al Palau va ser l’abril de 2021 en què va oferir un concert en una doble sessió amb la finalitat d’oferir les màximes localitats al públic doblant la capacitat de la sala que havia reduït l’aforament per les mesures de contenció de la COVID-19.

Tres dies després, el dilluns 12 de febrer (Sala de Concerts, 20 h) la pianista georgiana Khatia Buniatishvili, també molt estimada pel públic al Palau, tornarà a la sala modernista convidada al cicle Palau Piano. Un concert programat inicialment per al dia 19 de juny de 2023 i que es va ajornar per la imminent maternitat de l’artista.

Buniatishvili oferirà un programa eclèctic i virtuosístic que inclou tres obres transcrites per Franz Liszt, compositor que “va destinar part de la seva immensa producció pianística al gènere de la transcripció”, segons el què explica el crític musical Lluís Trullén al programa de mà del concert. Es tracta del Preludi i fuga en La menor, BWV 543 de J. S. Bach, i la Serenata per a piano en Re menor, S 560/7, a partir de “Ständchen” D. 957, i Gretchen am Spinnrade, op. 2, D. 118 de Franz Schubert. El programa també inclourà la Sonata per a piano núm. 23, en Fa menor, op. 57, “Appassionata” de L. van Beethoven i la Sonata per a piano núm. 16, en Do major, K. 5 de W. A. Mozart. Khatia Buniatishvili acabarà el concert amb Consolation núm. 3, S. 172 i la Rapsòdia hongaresa núm. 6, S.244/6 de Liszt. “El piano lisztià en la seva màxima expressió apareix en un final virtuosístic, amb el protagonisme d’una gran seqüència d’octaves com a final brillant per aquesta complexíssima obra”, diu Trullén en referència a la Rapsòdia.

Podeu descarregar-vos aquí una fotografia de Khatia Buniatishvili (©Gavin Evans-Sony Classical).

Grans noms del piano completaran el cicle Palau Piano d’aquesta temporada, com Gorgory Sokolov (28.02.24, per 14a vegada consecutiva) i Yuja Wang (03.06.24), al costat d’Anna Vinnitskaya (06.03.24), Ignasi Cambra (04.04.24), Paul Lewis (15.04.24) i Alexandra Dovgan (08.05.24).

 

(fotografia d’András Schiff ©Nicolas Brodard).

El cicle Palau Piano acull András Schiff i Khatia Buniatishvilli, dos grans del piano en tres dies de diferència al Palau de la Música Catalana