CHOIR OF CLARE COLLEGE

El proper diumenge, 30 de juny (Sala de Concerts, 17.30 h), el Choir of Clare College de Cambridge, juntament amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, sota la direcció de Graham Ross, donaran el tret de sortida al Cicle Coral Orfeó Català de la nova temporada del Palau de la Música Catalana.

El concert, que fa un recorregut pel repertori vocal anglès, començarà amb Jesus autem transiens de Robert Wilkinson, un cànon a tretze veus. El seguirà l’obra Laudibus in sanctis de William Byrd. Del compositor renaixentista espanyol Alonso Cobo interpretaran Versa est in luctum. El Cor Jove cantarà juntament amb el Choir of Clare College les peces O vos omnes de Pau Casals i O clap your hands together de Ralph Vaughan Williams. Tornant a la música anglesa, també s’hi podran escoltar obres de Jonathan Harvey, Benjamin Britten, Charles Villiers Standford, Orlando Gibbons, música de la compositora escocesa Judith Weir i clourà el programa el famós Summertime del compositor nord-americà George Gershwin, amb arranjament del mateix Ross. Els cors estaran acompanyats a l’orgue per Eleanor Carter i Ashley Chow.

El Choir of Clare College, Cambridge, fundat l’any 1972, dirigit per J. Rutter i T. Brown, i sota la direcció de Graham Ross des del 2010, ha estat àmpliament elogiat. Els seus compromisos recents inclouen actuacions amb l’Orchestra of the Age of Enlightenment, Manchester Camerata, London Philharmonic Orchestra, Orquestra Filharmònica de Malàisia, i concerts a la catedral de Notre-Dame, basílica d’Évron, Howard Assembly Room i arreu dels Estats Units. El cor ha fet nombroses gires pels Estats Units, Austràlia, el Japó, la Xina, Singapur, Malàisia, Rússia, el Pròxim Orient i Europa. Ha estat dirigit, entre d’altres, per René Jacobs, Sir Mark Elder i Vladimir Jurowski. Interpreta una àmplia varietat de repertoris i ha encarregat i estrenat obres d’un gran nombre de compositors: H. Howells, J. Tavener, J. Rutter, G. Swayne, J. Whitbourn, A. Carter, J. Dove, J. Phillips, T. O’Regan, A. Raskatov, G. Ross, B. Dean, M. Martin o N. Muhly.

Pel que fa al director Graham Ross, les seves actuacions per tot el món, així com la seva extensa discografia han obtingut grans elogis. Com a director convidat ha treballat amb nombrosos orquestres i cors de prestigi internacional, com la BBC Concert Orchestra, BBC Singers, DR Vokal Ensemblet, London Mozart Players, Orquestra Barroca de la Unió Europea, Orquestra Filharmònica de Malàisia, i com a director assistent de V. Jurowski. És cofundador i director principal del Dmitri Ensemble i, des del 2010, membre i director musical al Clare College de Cambridge.

El Cor Jove de l’Orfeó Català, fundat el 1986, està integrat per una seixantena de cantaires de setze a vint-i-cinc anys. Des del 2003 Esteve Nabona n’és el director i Pau Casan el pianista. Ha col·laborat amb l’OBC, Orquestra Simfònica del Vallès, London Symphony Orchestra, Gulbenkian Orchestra de Lisboa, The Sixteen Orchestra, Ensemble Pygmalion, Orquestra Barroca Catalana, Orquestra Simfònica Camera Musicae, Ensemble Méridien i Orquestra de Cambra Terrassa 48, entre d’altres. També ha treballat amb els directors Harry Christophers, Raphaël Pichon, Gianandrea Noseda, John Rutter, Simon Rattle, John Adams i Simon Halsey.

Ha actuat als Premis Goya 2019 amb la cantant Rosalía i aquesta temporada 2018-19 participa a l’òpera Dido & Aeneas de Henry Purcell amb l’orquestra barroca Ars Musicae, sota la direcció musical d’Esteve Nabona i escènica de Marc Rosich. A l’agost viatjarà a Londres per interpretar Belshazzar’s Feast de William Walton als BBC Proms, al costat de l’Orfeó Català i del cor i l’orquestra de la London Symphony, sota la batuta de Simon Rattle. El Cor Jove de l’Orfeó Català forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, que rep el mecenatge de la Fundación Banco Santander.

El Cicle Coral Orfeó Català continuarà el diumenge 7 de juliol amb el Cor Madrigal i el concert de comiat de Mireia Barrera com a directora del cor. Consulta aquí tot el Cicle Coral Orfeó Català.

El Choir of Clare College de Cambridge, juntament amb el Cor Jove de l’Orfeó Català inauguren el Cicle Coral Orfeó Català de la temporada 2019-20