Paral·lelament es convoca la segona edició del concurs de disseny entre joves talents per escollir la imatge de la propera edició del cicle

Aquest dijous, 3 d'octubre, torna el cicle El Primer Palau amb l'actuació al Palau de la Música Catalana de l'arpista Anna Quiroga i el guitarrista Samuel Diz. Un concert que obre la divuitena edició d'una temporada dedicada a la promoció de joves intèrprets de música clàssica en què enguany es dóna l'oportunitat a 12 músics de l'Estat espanyol de debutar a la Sala de Concerts, tal com s'ha explicat avui en roda de premsa.

El Primer Palau articula una proposta d'una notable amplitud i equilibri, amb un repertori extens i variat (de Bach al segle XXI) i amb la participació d'una notable pluralitat d'instruments, des dels més habituals (piano, violí i violoncel) als menys freqüents en funcions solistes (percussió), passant per un quintet de vent i dos instruments de corda polsada (arpa i guitarra).

El cicle constarà, com és habitual, de quatre concerts (3, 10, 17 i 24 d'octubre) i una actuació de cloenda el 21 de novembre, en què participarà el guanyador de l'any passat, el Quartet Gerhard. L'esdeveniment de cloenda inclourà també el lliurament de premis als concursants de l'actual edició.

Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i amb el patrocini de Mitsubishi Electric, el cicle ofereix l'incentiu del Premi El Primer Palau, dotat amb 6.000 euros; i 6.000 euros més entre el segon premi i accèssits, d'acord amb el criteri del jurat, juntament amb el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros. Addicionalment, per afavorir la projecció internacional dels guardonats, Catalunya Música atorgarà a un dels guanyadors la promoció i presentació al concurs New Talent de la UER (Unió Europea de Radiodifusió).

Concurs de Disseny per a Joves Talents El Primer Palau
Paral·lelament al contingut artístic, avui també s'ha presentat la imatge gràfica del cicle, dissenyada per Steven Morales, de l'Escola Superior d'Imatge i Disseny IDEP Barcelona, guanyadora del primer Concurs de Disseny per a Joves Talents El Primer Palau 2013. La proposta, Toca el Primer Palau, va ser seleccionada entre un total de 13 dissenys. El jurat va escollir-la perquè proposava un joc visual, lingüístic i emocional, tot reforçant la voluntat d'aquest cicle de concerts dedicat als joves intèrprets.

Enguany la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana convoca la segona edició del certamen per convertir-se en la imatge que anunciarà la propera temporada del cicle de concerts.

Amb aquesta iniciativa, el Palau de la Música Catalana mostra una vegada més el seu suport als joves talents i referma l'obertura a altres disciplines artístiques. El concurs està obert a participants nascuts a partir del 1983, que s'hauran d'inspirar en el cicle El Primer Palau. El dissenyador/a guanyador/a obtindrà un premi de 1.500 euros i el reconeixement de veure la seva obra aplicada en els diversos suports del Palau de la Música Catalana.

 

Dotze joves músics debuten al Palau de la Música Catalana amb el cicle El Primer Palau