El prestigiós Cor Tapiola de Finlàndia, considerat un dels millors cors infantils del món, actuarà al costat del Cor Infantil de l'Orfeó Català aquest dissabte, 16 de març (18 h), a L'Atlàntida de Vic i diumenge, 17 de març (12 h), al Palau de la Música Catalana en el Cicle Coral Orfeó Català. Aquests concerts, amb el títol "Unint veus del nord i veus del sud", són l'inici d'una col·laboració entre les dues formacions que durà els cantaires del Cor Infantil de l'Orfeó a Finlàndia el mes de maig per oferir dues actuacions (a Hèlsinki el 8 de maig i a Vaasa el 10 de maig).

Aquests dos cors de referència presentaran a Vic i Barcelona un ventall d'obres d'origen escandinau, una reinterpretació actual, fresca, vital i contagiosa de ritmes, melodies i harmonies que evocaran les tradicions i els paisatges finlandesos.  Les formacions, sota la direcció del titular del Cor Tapiola, Pasi Hyökki, estaran acompanyades per l'Orquestra de Corda del Cor Tapiola, integrada pels mateixos cantaires del cor, que a més de rebre formació coral reben formació instrumental i tenen la seva pròpia orquestra.

Els cantaires del Cor Tapiola arribaran el proper 14 de març a Barcelona i s'allotjaran amb les famílies dels cantaires del Cor Infantil de l'Orfeó Català. La formació barcelonina ja ho té tot preparat per rebre els seus hostes, que a més a més dels assajos previstos abans del concert, als quals han estat convidats 17 directors de cors infantils de Catalunya, gaudiran de visites guiades al Palau i a la ciutat. "És tot un esdeveniment per a nosaltres actuar al costat d'aquest cor de referència europeu caracteritzat per un so tan especial que ha esdevingut el «so Tapiola». Estem entusiasmats i molt expectants per la visita", explica Glòria Coma i Pedrals, titular del Cor Infantil.

Serà la primera ocasió en què el Cicle Coral Orfeó Català convida una formació infantil internacional. La sèrie, organitzada per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, té com a missió desvetllar l'interès del públic envers el cant coral programant concerts de qualitat amb cors del país i de fora, a més de l'Orfeó Català i els seus cors.

 

Diumenge el prestigiós Cor Tapiola actuarà al costat del Cor Infantil de l’Orfeó Català al Palau de la Música Catalana